Οι Γυναίκες κοιτάζουν τους… ψηλούς! Το αίσθημα της προστασίας

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Τελικά οι προτιμήσεις των γυναικών ως προς το ύψος του άνδρα είναι αρκετά ξεκάθαρες και δε φαίνεται να έχουν αλλάξει εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Σύμφωνα με νέα μελέτη, οι γυναίκες θέλουν ο σύντροφός τους να είναι αρκετά πιο ψηλός από αυτές, καθώς αυτό δίνει περισσότερη έμφαση στη θηλυκότητά τους και τις κάνει να αισθάνονται ασφαλείς. Αντιθέτως, το ύψος δε φαίνεται να καθορίζει τις επιλογές των ανδρών.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Ράις και το Πανεπιστήμιο του Βόρειου Τέξας μελέτησαν τα διαδικτυακά προφίλ ανδρών και γυναικών και στη συνέχεια ζήτησαν από τους συμμετέχοντες να συμπληρώσουν ένα αναλυτικό ερωτηματολόγιο.

Τα αποτελέσματα φάνηκε να καταρρίπτουν τη θεωρία που θέλει τους άνδρες και τις γυναίκες να αναζητούν ένα σύντροφο με παρόμοια στοιχεία στην εμφάνιση. Οι θεωρίες εξελικτικής ψυχολογίας υποδεικνύουν ότι «η ομοιότητα αποτελεί βασικό κανόνα στην αναζήτηση συντρόφου».

Ωστόσο, η νέα μελέτη έδειξε πως για χαρακτηριστικά όπως το ύψος οι αντιθέσεις είναι επιθυμητές, ειδικότερα για τις γυναίκες.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι βασικοί λόγοι που οι γυναίκες προτιμούν ένα ψηλό σύντροφο είναι το αίσθημα της προστασίας και η έμφαση στη θηλυκότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου