Ρέντης: Αυτός είναι ο 31χρονος αστυνομικός που παλεύει για τη ζωή του στη ΜΕΘ

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Σε κρίσιμη κατάσταση συνεχίζει να νοσηλεύεται στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας, ο 31χρονος αστυνομικός που τραυματίστηκε σοβαρά από ναυτική φωτοβολίδα, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη», στο Ρέντη, το βράδυ της Πέμπτης (7/12).

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο αστυνομικός κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη και είναι παντρεμένος, ενώ δεν έχει παιδιά. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η μητέρα του ειδοποιήθηκε χθες, αμέσως μετά τον τραυματισμό του και μετέβη στην Αθήνα, συνοδευόμενη από την Αστυνομία.

Σημειώνεται ότι, αμέσως μετά τον σοβαρό τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού, δόθηκε εντολή όλες οι δυνάμεις των ΜΑΤ να μεταβούν στο σημείο και να προχωρήσουν στην προσαγωγή όλων, όσων παρακολουθούσαν τον αγώνα βόλεϊ Ολυμπιακός-Παναθηναικός, προκειμένου να εντοπιστεί ο δράστης της επίθεσης.

Συνολικά, προσήχθησαν 424 άτομα, ανάμεσά τους και ανήλικοι, οι οποίοι οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, στην Πέτρου Ράλλη. Στους προσαχθέντες γίνεται ειδική εξέταση εντοπισμού πυρίτιδας στα χέρια, για να διαπιστωθεί ποιος έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα.

Σε καταστολή ο 31χρονος αστυνομικός

  • Σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν, ο 31χρονος αστυνομικός παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, σε καταστολή και μηχανικό αερισμό, υποστηριζόμενος αιμοδυναμικά με ισχυρές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. Σήμερα το πρωί, οδηγήθηκε εκ νέου στο χειρουργείο, όπου έγινε διάνοιξη των μυϊκών διαμερισμάτων της κνήμης, εκτεταμένη εκτομή νεκρωμάτων στην περιοχή του τραύματος του μηρού και συμπληρωματική αιμόσταση.
  • Τα ξημερώματα της Παρασκευής (8/12), το νοσοκομείο είχε εκδώσει το πρώτο του ιατρικό ανακοινωθέν, στο οποίο ανέφερε ότι ο 31χρονος είχε πάθει και ανακοπή, κατά τη διάρκεια του πρώτου χειρουργείου.

«Έγινε ενδοτραχειακή διασωλήνωση και μηχανικός αερισμός και ξεκίνησε διαδικασία ανάνηψης από το βαρύ αιμορραγικό σοκ. Ο ασθενής κατά τις 23:00 μεταφέρθηκε στο χειρουργείο, όπου συνεχίστηκε η προσπάθεια ανάνηψης με μαζικές μεταγγίσεις αίματος και παραγώγων και υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων. Κατά τις 23:25 υπέστη καρδιακή ανακοπή, έγινε ΚΑΡΠΑ και επανήλθε μετά από 10 λεπτά.

Κατά τις 23:55, μετά από προσωρινή σταθεροποίηση με υψηλές δόσεις αγγειοσυσπαστικών φαρμάκων, έγινε χειρουργική διερεύνηση του τραύματος στον αριστερό μηρό. Διαπιστώθηκαν εκτεταμένες μυϊκές καταστροφές, ανευρέθη και αφαιρέθηκε μεταλλική βολίδα διαστάσεων 5x2x2 cm και άλλα μεταλλικά θραύσματα στην περιοχή των μηριαίων αγγείων», ανέφερε το ιατρικό ανακοινωθέν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου