Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Ξάνθη την Κυριακή, για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή του 9ου Δημοκρίτειου Ημιμαραθωνίου Δρόμου

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ξάνθης

  Έχοντας υπόψη:

i) Τα άρθρα 1, 2, 3, 4, 16, 34, 52 παρ. 2, 103, 104, 105, & 109 του Ν. 3542/2007 «Κύρωση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας»

ii) Το άρθρο 420 του Π.Κ.

iii) Την σχετική Προκήρυξη Αγώνα και την λοιπή αλληλογραφία.

iv) Η υπ΄ αριθμ. 6541 από 01/11/2023 έγκριση διεξαγωγής διοργάνωσης του Συνδέσμου Ελληνικών Γυμναστικών και Αθλητικών Σωματείων

v) Το υπ΄ αριθμ. 7 από 20/11/2023 έγγραφο του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Ξάνθης «XANTHI RUNNERS»

vi) Το γεγονός ότι από τις διατάξεις της παρούσας απόφασης, δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού, και αποσκοπώντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή του 9ου Δημοκρίτειου Ημιμαραθωνίου Δρόμου Ξάνθης και των παράλληλων αγώνων 5.000 μ. και 1.000 μ. και στην πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων

ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

Άρθρο 1ο

  α) Τη διακοπή – ρύθμιση της κυκλοφορία όλων των οχημάτων, ανάλογα με την επικρατούσα κατάσταση και τις κυκλοφοριακές συνθήκες, από την 10:00 ώρα της Κυριακής 26.11.2023 έως τη λήξη του αγώνα, καθ’ όλη τη διαδρομή του Ημιμαραθωνίου, ως ακολούθως:

– Από την κεντρική πλατεία της Ξάνθης (Πλ. Δημοκρατίας), καθ’ όλο το μήκος των οδών Βασ. Κωνσταντίνου, Βασ. Σοφίας, Έβρου, Κατσώνη, Ε.Ο. Ξάνθης – Ιάσμου, Κιμμέρια, Πηγάδια, Ε.Ο. Κομοτηνής – Ξάνθης, Περιφερειακή Οδός Ξάνθης, Ε.Ο. Καβάλας – Ξάνθης, 28ης Οκτωβρίου, κεντρική πλατεία Ξάνθης.

β) Τη διακοπή – ρύθμιση της κυκλοφορία όλων των οχημάτων, ανάλογα με την επικρατούσα κατάσταση και τις κυκλοφοριακές συνθήκες, από την 10:00 ώρα της Κυριακής 26.11.2023 έως τη λήξη του αγώνα, καθ’ όλη τη διαδρομή του παράλληλου αγώνα των 5.000 μέτρων, η οποία διέρχεται από τα ακόλουθα σημεία:

– Από την κεντρική πλατεία της Ξάνθης, καθ’ όλο το μήκος των οδών Βασ. Κωνσταντίνου, Βασ. Σοφίας, Λεωφ. Στρατού, Λευκίππου, Δράμας, 28ης Οκτωβρίου, κεντρική πλατεία Ξάνθης.

γ) Τη διακοπή – ρύθμιση της κυκλοφορία όλων των οχημάτων, ανάλογα με την επικρατούσα κατάσταση και τις κυκλοφοριακές συνθήκες, από τη 12:30 ώρα της Κυριακής 26.11.2023 έως τη λήξη του αγώνα, καθ’ όλη τη διαδρομή του παιδικού αγώνα των 1.000 μέτρων, η οποία διέρχεται από τα ακόλουθα σημεία:

– Από την κεντρική πλατεία της Ξάνθης, κατά μήκος της οδού Μιχ. Καραολή έως και τη διασταύρωση των οδών Μιχ. Καραολή με Κουγιουμτζόγλου, Μπρωκούμη, 28ης Οκτωβρίου, κεντρική πλατεία Ξάνθης.

δ) Τέλος, να πραγματοποιηθεί διακοπή – ρύθμιση της κυκλοφορίας όλων των οχημάτων, τα ανωτέρω χρονικά διαστήματα, σε όλες τις καθέτους στις προαναφερόμενες οδούς, κατά μήκος της διαδρομής 9ου Δημοκρίτειου Ημιμαραθωνίου Δρόμου Ξάνθης και των παράλληλων αγώνων 5.000 μ. και 1.000 μ..

ε) Το Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης, μπορεί ανάλογα με τις κυκλοφοριακές συνθήκες να διαφοροποιήσει την ώρα έναρξης και λήξης των περιοριστικών της κυκλοφορίας μέτρων και να απαγορεύσει την κυκλοφορία σε οποιαδήποτε οδό της πόλης, για όσο χρόνο απαιτηθεί.

στ) Η κίνηση των οχημάτων θα πραγματοποιείται μέσω παρακαμπτηρίων ή παρακείμενων οδών, σύμφωνα με τις υποδείξεις των Αστυνομικών και των σημάτων.

Άρθρο 2ο

  α) Η απόφαση αυτή είναι προσωρινή και ισχύει από την ανάρτησή της στο διαδίκτυο και για τα ανωτέρω χρονικά διαστήματα, σύμφωνα με το άρθρο 4 του Ν. 3861/2010.

β) Η εκτέλεση και εφαρμογή της παρούσας απόφασης ανατίθεται στο Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης κατά λόγο και τόπο αρμοδιότητας.

γ) Οι παραβάτες της παρούσας, διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 420 Π.Κ. και των άρθρων του Ν. 2696/99 «Κύρωση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Ο Διευθυντής

Πασχάλης ΓΙΩΡΗΣ

Αστυνομικός Διευθυντής

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου