Πρόεδρος Συνοριοφυλάκων Έβρου: “Έχουμε πόλεμο με τα κυκλώματα των διακινητών”

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Τον κώδωνα του κινδύνου κρούει ο Πρόεδρος της Ένωσης Συνοριοφυλάκων Έβρου, Χρυσοβαλάντης  Γιαλαμάς, με αφορμή την πληθώρα περιστατικών όπου διακινητές με κλεμμένα αυτοκίνητα εισβάλουν στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας της Εγνατίας οδού προκαλώντας τροχαία ατυχήματα  και δυστυχήματα.

Ο κύριος Γιαλαμάς  μίλησε  αγανακτισμένος στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, τονίζοντας πως χρειάζεται πολιτική βούληση για το θέμα αυτό, επισημαίνοντας παράλληλα πως οι ίδιοι χρειάζονται όπλα στα χέρια τους ώστε να κάνουν την δουλειά τους.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι κατατέθηκαν   προτάσεις για το σταμάτημα της γάγγραινας και περιμένουν .Οι αδίστακτοι διακινητές δεν υπολογίζουν την ζωή τους αλλά και των άλλων «Από τύχη δεν χάθηκαν κι άλλοι άνθρωποι ακόμη και συνάδελφοι μας .Θα θρηνήσουμε κι άλλους»

Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο Πρόεδρος της Ένωσης Συνοριοφυλάκων ανέφερε ότι η μεγαλύτερη πίεση αυτό το διάστημα υπάρχει στην περιοχή Σουφλιου όπου τώρα τα κυκλώματα των διακινητών επιλέγουν το κομμάτι αυτό, εκεί που  ήδη ξεκίνησε η επέκταση του φράχτη  και ότι το φαινόμενο είναι καθημερινό επισημαίνοντας ότι σε εβδομαδιαία βάση 10 -15 περιστατικά διακινήσεων εντοπίζουν οι υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης στην συγκεκριμένη περιοχή.

«Είμαι ένας από αυτούς που συμβουλεύω όποιον ταξιδεύει να έχει τα ματιά του 14. Μέχρι σήμερα θεωρούσαμε την Εγνατία οδό ασφαλή. Τώρα έχει γίνει μια μεγάλη καρμανιόλα. Το ίδιο συμβαίνει και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο, αλλά και στον κάθετο άξονα. Στον Προβατώνα  περνούν με κόκκινο  και με ιλιγγιώδη ταχύτητα».

Η πληθώρα όπως αναφέρει των τροχαίων δεν έρχεται  στο φως της δημοσιότητας. Πρόκειται για ανίδεους οδηγούς, πολλές φορές ανήλικα παιδιά τα οποία δεν υπολογίζουν ούτε την δική τους ζωή , οι εντολές που έχουν είναι να μην σταματούν πουθενά και ο λόγος που βάζουν μικρά παιδιά είναι για να τύχουν καλύτερης αντιμετώπισης από την δικαιοσύνη.

Σχολιάζοντας την συλλογή υπογραφών από τους πολίτες του Έβρου οι οποίοι ζητούν την τοποθέτηση καρφιών στο οδόστρωμα, θεωρεί πως για να φτάσουμε στο σημείο αυτό για πράγματα αυτονόητα, έχουμε αποτύχει τελείως

«Έχουμε ένα πόλεμο με τα κυκλώματα των διακινητών. Έχουμε έναν πόλεμο με το μεταναστευτικό δηλώνει με έμφαση. Εμείς θέλουμε όπλα στη φαρέτρα μας για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε. Μηχανισμούς καρφιών ή διχτυών θέλουμε. Προς το παρόν συμβουλεύω σε όλους να προσέχουν», κατέληξε χαρακτηριστικά.

Πηγή:ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου