Στο μικροσκόπιο «στρατηγικοί» κακοπληρωτές λογαριασμών-Τα μέτρα για τις ρευματοκλοπές

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Στο μικροσκόπιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας φαίνεται πως μπαίνουν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές των λογαριασμών ρεύματος.

Αναλυτικότερα, σύμφωνα με «Τα Νέα», τον Σεπτέμβριο αναμένεται να ανακοινωθούν τα νέα μέτρα για όσους επιλέγουν να μην πληρώνουν τους λογαριασμούς ρεύματος, χωρίς να βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία.

Μάλιστα, κατά πληροφορίες θα υπάρξουν μέτρα και για τις ρευματοκλοπές, τα οποία θα αναπτύσσονται σε τέσσερις βασικούς άξονες.

Όπως εκτιμάται, θα δημιουργηθεί ένας Τειρεσίας για την ηλεκτρική ενέργεια, προκειμένου να καταγράφονται οι οφειλέτες των παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας και να σημειώνονται όσοι συστηματικά δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας.

Αφού εντοπιστούν οι οφειλέτες, το Υπουργείο θα προχωρήσει σε διασταύρωση μέσω των φορολογικών αρχών της οικονομικής τους κατάστασης, αν διαθέτουν υψηλά εισοδήματα ή και μεγάλη ακίνητη και λοιπή περιουσία.

Οι οποίες κυρώσεις θα επιβάλλονται σε όσους καταγράφονται για ρευματοκλοπή θα γίνουν με τη συνεργασία του Υπουργείου Ενέργειας με τη ΡΑΑΕΥ και τον ΔΕΔΔΗΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου