Γυμναστική: Hip thrusts και Romanian deadlifts-Οι καλύτερες ασκήσεις για να φτιάξετε γλουτούς για το καλοκαίρι

Δεν υπάρχουν σχόλια


Το καλοκαίρι πλησιάζει και όλοι επιθυμούν μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού τους, για να βγούνε στην παραλία.

Γι’ αυτό και πολλοί είναι αυτοί που ξεκινούν τη γυμναστική, προκειμένου να βελτιώσουν την εικόνα τους, μέσα στον λίγο αυτόν καιρό που απομένει. Ποιες είναι όμως οι καλύτερες ασκήσεις;

Ένα σημείο που ενδιαφέρει τις γυναίκες είναι οι γλουτοί, όπου εμφανίζεται η κυτταρίτιδα. Υπάρχουν ωστόσο κάποιες ασκήσεις, οι οποίες μπορούν να βελτιώσουν θεαματικά την περιοχή.

Οι ασκήσεις αυτές είναι τα hip thrusts και romanian deadlifts.


  • Τι ακριβώς είναι;
  • Hip Thrusts

Τα Hip Thrusts είναι μια από τις καλύτερες ασκήσεις για τους γλουτούς και ιδιαίτερα για το άνω μέρος τους. Βέβαια, είναι ίσως λίγο περίεργο να κάνει κάποιος αυτήν την άσκηση στο γυμναστήριο, αλλά θα πρέπει να το ξεπεράσετε!

Καθίστε στο δάπεδο με την πλάτη σας να ακουμπάει σ’ έναν πάγκο. Χρησιμοποιήστε μια μπάρα που να κάθεται πάνω στο ισχίο σας. Μια μπάρα με προστατευτικό αφρολέξ θα βοηθούσε στην πιο άνετη εκτέλεση.

Επίσης, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αντί για μπάρα, ένα βαράκι, ή μόνο το σωματικό σας βάρος. Στηρίζεστε στον πάγκο με τους ώμους σας, ενώ τα πόδια είναι καρφωμένα στο δάπεδο.

Εκτείνετε το ισχίο σας κατακόρυφα προς τα πάνω σπρώχνοντας με τους γλουτούς.

Να θυμάστε ότι έχετε δυο σημεία στήριξης, πόδια και ώμους. Σηκώνετε το σώμα σας μέχρι αυτό να γίνει μια ευθεία γραμμή από τους ώμους σας, έως τα γόνατά σας. Στην ανώτερη θέση σφίγγετε όσο μπορείτε τους γλουτούς σας και τους κατεβάζετε ελεγχόμενα στο δάπεδο για να ολοκληρωθεί η κάθε επανάληψη.

H άσκηση γυμνάζει επίσης ραχιαίους, δικέφαλους μηριαίους και γαστροκνήμιους.

  • Romanian Deadlifts – Ρουμάνικες Άρσεις θανάτου
  • Στα Deadlifts σηκώνεις το βάρος ξεκινώντας με μηδενική ορμή.

Πρόκειται για μια σύνθετη άσκηση, στην οποία συμμετέχουν οι γλουτοί, οι τετρακέφαλοι και το κάτω μέρος της πλάτης. Ουσιαστικά, γυμνάζει τους ραχιαίους, τους γαστροκνήμιους, δικέφαλους μηριαίους, τετρακέφαλους, γλουτιαίους, βραχίονες, τραπεζοειδείς, ρομβοειδείς και πλατιούς ραχιαίους!

Οι ρουμάνικες άρσεις θανάτου εστιάζουν περισσότερο στους δικέφαλους μηριαίους, στους γλουτιαίους και στους κάτω ραχιαίους.

Για εκτελέσετε την άσκηση, κρατήστε το κορμό του σώματός σας σφιχτό και τραβήξτε τη μπάρα ευθεία επάνω στα πόδια σας. Μην αφήσετε το βάρος της μπάρας να σας παρασύρει προς τα εμπρός.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και βαράκια, αντί για μπάρα. Στο βίντεο που ακολουθεί, θα δείτε την ακριβή τεχνική εκτέλεσης της άσκησης.





























Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου