«Διαμαρτύρονται» οι γιατροί στην Καβάλα που μετακινούνται στην Ξάνθη και απειλούν με παραιτήσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

Με παραιτήσεις απειλούν οι Νοσοκομειακοί Γιατροί της Καβάλας που καλούνται να μετακινούνται στην Ξάνθη προκειμένου να καλύψουν τις εφημερίες στο ΓΝΞ και να δώσουν λύσεις (υπό τη μορφή τσιρότου) στα σοβαρά προβλήματα που ταλανίζουν το Νοσοκομείο της Ξάνθης.

Την ίδια στιγμή, στον απόηχο της πρόσφατης επίσκεψης του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην περιοχή, δεκάδες είναι οι πολίτες που έσπευσαν να εκφράσουν τον προβληματισμό τους για το γεγονός πως ο ίδιος δεν βρέθηκε – ούτε αυτή τη φορά – στο Νοσοκομείο Ξάνθης. Το τελευταίο διάστημα άλλωστε πληθαίνουν οι φωνές που κάνουν λόγο για περαιτέρω υποβάθμιση του ΓΝΞ με τις ελλείψεις προσωπικού να αποτελούν την μεγάλη πληγή για το Νοσοκομείο.

«Το Δ.Σ της ΕΓΕΣΥΚ εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του σχετικά με την απαράδεκτη κατάσταση κατά την οποία για έκτο συνεχόμενο μήνα η 4η Υγειονομική Περιφέρεια αποσπά τους Παθολόγους του Νοσοκομείου Καβάλας στο Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης προκειμένου 15 μέρες το μήνα να καλύπτουν με πρωινό ωράριο και εφημερίες την Παθολογική Κλινική της Ξάνθης» τονίζουν οι Νοσοκομειακοί της Καβάλας.

«Μάλιστα τη φορά αυτή και ενώ είμαστε στα τέλη του μήνα δεν υπάρχει ακόμη επίσημη απόφαση παρά μια προφορική ενημέρωση των γιατρών της κλινικής από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου Ξάνθης περί παράτασης των αποσπάσεων, κατά παράβαση κάθε λογικής δεοντολογίας χωρίς να έχουν ενημερωθεί καν οι Διευθυντές των Κλινικών του Νοσοκομείου μας. Άραγε τι έχει να απαντήσει η Διοίκηση της Υγειονομικής Περιφέρειας γι’ αυτό; Ισχύει η παράταση των αποσπάσεων και για το μήνα Μάιο; Οι κλινικές και οι γιατροί πότε θα ενημερωθούν άραγε;» σημειώνουν στην ίδια ανακοίνωση.

«Έχει αντιληφθεί ο Διοικητής της ΥΠΕ τα προβλήματα που δημιουργεί στο Νοσοκομείο και στους ασθενείς της Καβάλας με τις αποφάσεις του;».

Μάλιστα στο ίδιο κείμενο τους οι Νοσοκομειακοί Γιατροί της Καβάλας υπογραμμίζουν πως «ίσως εάν σταματούσε να επισκέπτεται το Νοσοκομείο Καβάλας μόνο Σάββατο πρωί όπου με την ανοχή των Διοικούντων του Νοσοκομείου μας ποτέ δε συνάντησε τους εκπροσώπους των γιατρών, τότε θα μπορούσαμε να του πούμε ότι οι Παθολογικές Κλινικές είναι υποστελεχωμένες, ότι υπηρετούν σε αυτές γιατροί άνω των 60 ετών σε ωράρια και εφημερίες εξοντωτικά, πώς οι δύο Παθολογικές Κλινικές εκτός από το καθημερινή προσέλευση ασθενών έχουν να στηρίξουν και τους ασθενείς από τα Ιδρύματα και Οίκους Ευγηρίας του Νομού, και πως κυρίως ξεκινά η τουριστική περίοδος με τεράστιες προσελεύσεις ασθενών στις ήδη υπερφορτωμένες Παθολογικές Κλινικές».

«Οι αποσπάσεις βάζουν σε κίνδυνο όλη τη λειτουργία των Κλινικών, δεν περισσεύουν γιατροί για ασφαλείς εφημερίες για λειτουργία τακτικών ιατρείων και η ίδια η νοσηλεία των ασθενών καθίσταται επισφαλής. Οι αποσπάσεις καταστρέφουν την εργασιακή και οικογενειακή γαλήνη και προγραμματισμό των γιατρών και θέτουν σε κίνδυνο ζωές ασθενών και στα δύο Νοσοκομεία.Πρέπει να σταματήσουν. Ίσως οι παραιτήσεις των γιατρών και των δύο Παθολογικών Κλινικών καθίστανται μονόδρομος προκειμένου να εισακουστούν και να τους σεβαστούν» καταλήγουν οι Νοσοκομειακοί.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου