Ο Ερντογάν βράβευσε ΕΜΑΚ και ΕΚΑΒ για τη βοήθεια τους σεισμούς -«Ξέρουμε ποιοι ήταν οι φίλοι μας»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Την ελληνική ομάδα έρευνας και διάσωσης ΕΜΑΚ - ΕΚΑΒ βράβευσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια ειδικής τελετής απονομής του «Κρατικού Μεταλλίου Εξαιρετικής Θυσίας» στις ομάδες διάσωσης που συνέδραμαν την Τουρκία μετά τους φονικούς σεισμούς της 6ης Φεβρουαρίου, στο Εθνικό Συνεδριακό και Πολιτιστικό Κέντρο στο προεδρικό μέγαρο στην Άγκυρα.

Συγκεκριμένα, τον πρέσβη της Ελλάδας στην Τουρκία και την ΕΜΑΚ-ΕΚΑΒ βράβευσε την Τρίτη 25 Απριλίου  ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τη συμβολή τους στις προσπάθειες διάσωσης μετά τον ισχυρό σεισμό της 6ης Φεβρουαρίου που στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 50.000 ανθρώπους.

Σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Άγκυρα, ο πρόεδρος Ερντογάν απένειμε τιμητικό μετάλλιο στον εκπρόσωπο της ελληνικής διασωστικής ομάδας, πυραγό Θωμά Κρικέλη, ο οποίος συνοδευόταν από τον Έλληνα πρέσβη Χριστόδουλο Λάζαρη. Ο Τούρκος πρόεδρος απένειμε επίσης στον Έλληνα πρέσβη και στην πρεσβεία της Ελλάδας τιμητική πλακέτα, ευχαριστώντας τους για την κρίσιμης σημασίας συμβολή τους στο έργο της διάσωσης.

«Σήμερα απονέμουμε μετάλλια σε εγχώριες και ξένες ομάδες έρευνας και διάσωης που έκαναν θυσίες κατά τη διάρκεια των σεισμών της 6ης Φεβρουαρίου», είπε ο Ερντογάν στην τελετή απονομής του προεδρικού μεταλλίου για εξαιρετικές ανθρωπιστικές υπηρεσίες.

Ο Τούρκος πρόεδρος τους βράβευσε για την αμέριστη αλληλεγγύη της Ελλάδας στους σεισμούς που έπληξαν τη γειτονική χώρα.

«Γνωρίζουμε ποιοι ήταν οι φίλοι μας τη μαύρη ημέρα. Προσωπικά αλλά και εκ μέρους του έθνους και του κράτους μου, θα ήθελα να σας εκφράσω τη βαθιά ευγνωμοσύνη μου για τις προσπάθειές σας στη ζώνη του σεισμού», ανέφερε ο Ερντογάν.

Συνολικά 55.000 άνθρωποι, οι οποίοι έγιναν "το σύμβολο του αγώνα" μετά τους σεισμούς, θα τιμηθούν με το μετάλλιο αυτό.

Τονίζοντας ότι οι δίδυμοι σεισμοί ήταν μια από τις "πιο ολέθριες" φυσικές καταστροφές, όχι μόνο για την Τουρκία αλλά και στην ιστορία της ανθρωπότητας, ο Ερντογάν, πρόσθεσε: «Προσευχόμαστε, ούτε η χώρα μας ούτε καμία άλλη χώρα στον κόσμο να μην αντιμετωπίσει καταστροφές σαν αυτή της 6ης Φεβρουαρίου. Δεν θέλουμε κανείς άλλος να περάσει αυτό που βιώσαμε».

Ο Ερντογάν είπε ότι 11.320 διασώστες από 90 χώρες έφτασαν στην Τουρκία μετά τους σεισμούς και 60 χώρες και διεθνείς οργανισμοί έστειλαν περίπου 250.000 σκηνές για να στεγαστούν οι πληγέντες, τονίζοντας: «Γνωρίζουμε όλους τους πραγματικούς φίλους μας. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας μέχρι να γιατρευτούν οι πληγές και τα ίχνη του σεισμού να σβήσουν εντελώς», κατέληξε.

*Εκ μέρους των ΕΜΑΚ και ΕΚΑΒ το βραβείο παρέλαβε ο πυραγός Θωμάς Κρικέλλης, ενώ μετάλλιο παρέλαβε και ο Έλληνας πρέσβης, Χρ. Λάζαρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου