Μήπως τελικά οι γυναίκες είναι καλύτεροι οδηγοί από τους άντρες; Τι αναφέρουν έρευνες

Δεν υπάρχουν σχόλια


Μετά την… πολυετή κόντρα για το αν οι άντρες είναι καλύτεροι οδηγοί από τις γυναίκες, έρευνες αλλά και χρήστες του Tiktok,  αναλύουν γιατί στην πραγματικότητα ισχύει το… αντίθετο!

Ειδικότερα, σύμφωνα με 10ετη έρευνα που έγινε στη Μεγάλη Βρετανία, αποδείχθηκε ότι οι άνδρες είναι δύο φορές πιο επικίνδυνοι από τις γυναίκες όταν βρίσκονται πίσω από το τιμόνι.

Μπορεί η τεστοστερόνη των ανδρών να τους καθιστά πιο αποτελεσματικούς στην γρήγορη επεξεργασία των εικόνων και την καλή αντιληπτική ικανότητα του χώρου, όμως επίσης ενισχύει την αυτοπεποίθησή τους και τη σιγουριά τους, γεγονός που τους καθιστά πιο επικίνδυνους.

Ακόμα, σύμφωνα με έρευνες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μόνο το 24% των θανατηφόρων ατυχημάτων οφείλεται σε γυναίκες, γεγονός που αιτιολογείται και από τη βιολογία, σύμφωνα με την οποία τα οιστρογόνα ενισχύουν την ικανότητα συγκέντρωσης.

Επιπλέον, σύμφωνα με έρευνες από μεγάλες εταιρείες οδικής ασφάλειας, βγαίνει το συμπέρασμα ότι οι γυναίκες, όντας κατά μέσο όρο, λιγότερο επιθετικές και πιο νομοταγείς οδηγοί, δέχονται λιγότερες κλήσεις για ταχύτητα.

Συγκεκριμένα, οι άνδρες έχουν 4 φορές περισσότερες πιθανότητες να πάρουν κλήση για ταχύτητα και 3,1 φορές για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ.

Τέλος, σημειώνεται πως η επικίνδυνη οδηγητική συμπεριφορά των ανδρών συχνά μπορεί να οφείλεται και στα πρότυπα των χολιγουντιανών ταινιών αλλά και των βιντεοπαιχνιδιών στα οποία, όποιος οδηγεί το αυτοκινητάκι του πιο γρήγορα, είναι και αυτός που «κερδίζει».





Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου