Η πρωινή συνήθεια που βελτιώνει το σώμα και την υγεία

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Λένε ότι η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί και αυτό μπορούμε να το πετύχουμε, εντάσσοντας στην καθημερινότητά μας απλές συνήθειες, οι οποίες μπορούν να βελτιώσουν την υγεία, το σώμα, αλλά και τη διάθεσή μας.

Μια σημαντική συνήθεια που μπορούμε να εντάξουμε στην καθημερινότητα, είναι η κατανάλωση ενός ποτηριού νερού με λίγες σταγόνες λεμονιού, ακριβώς μόλις ξυπνήσουμε.

Από τη μια το νερό είναι το βασικότερο συστατικό του οργανισμού μας, καθώς ο άνθρωπος αποτελείται από νερό κατά 75%. Οι 8 ώρες λοιπόν που κοιμόμαστε είναι πάρα πολλές, χωρίς κατανάλωση νερού, συνεπώς το σώμα είναι αφυδατωμένο και έχει απόλυτη ανάγκη για άμεση ενυδάτωση.

Επιπλέον, ένας άνθρωπος μέσα στη μέρα του, πρέπει να καταναλώνει στη μέρα του 8 με 10 ποτήρια νερού, οπότε είναι καλό να ξεκινάει κανείς τη μέρα του με το πρώτο κατευθείαν μόλις ξυπνήσει, καθώς αποτοξινώνεται και καθαρίζει ο οργανισμός.

Το νερό ακόμη βοηθάει στη σωστή εγκεφαλική λειτουργία, αλλά και την πέψη, ενώ δίνει ενέργεια στο σώμα μας.

Από την άλλη το λεμόνι περιέχει βιταμίνη C, η οποία βοηθάει στην άμυνα του οργανισμού, στην υγιή όψη της επιδερμίδας, ενώ περιέχει και αντιοξειδωτικές ικανότητες.

Τα λεμόνια περιέχουν επίσης,  φυτοθρεπτικά συστατικά, τα οποία θωρακίζουν τον οργανισμό απέναντι σε ασθένειες.

Ο συνδυασμός λοιπόν νερού με λεμόνι, συμβάλλει στην απώλεια βάρους, ενώ αποτρέπει την οξείδωση των κυττάρων και κατ’ επέκταση τη γήρανση. Βελπτιώνει επίσης τη λειτουργία του μεταβολισμού, κάνοντας ευκολότερη την απώλεια βάρους.

Για το καλύτερο αποτέλεσμα το νερό καλό είναι να είναι χλιαρό, καθώς επιτυγχάνεται καλύτερη έκλυση της βιταμίνης C.




Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου