Κύπρος: Αντιδράσεις για τουρκική σημαία στην Πάφο-Την κατέβασαν δημοτικοί σύμβουλοι

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Αντιδράσεις προκάλεσε στην Πάφο η ανάρτηση μιας τουρκικής σημαίας σε κεντρική πλατεία της πόλης στο πλαίσιο ποδηλατικού αγώνα που διεξάγεται εκεί.

Η ανάρτηση του εθνικού συμβούλου της χώρας που εισέβαλε και κατέχει παράνομα τμήμα της κυπριακής επικράτειας εδώ και 49 χρόνια προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην τοπική κοινωνία.

Μάλιστα, δύο δημοτικοί σύμβουλοι μετέβησαν στον χώρο που είναι αναρτημένη η σημαία και την κατέβασαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συνεχιζόμενη τουρκική κατοχή.

Να σημειωθεί πως η σημαία τοποθετήθηκε για τον Αγώνα Granfondo που ξεκινά την Παρασκευή (31/3) και ολοκληρώνεται την Κυριακή (2/4).

Οι διοργανωτές του αγώνα ζήτησαν από τον Δήμο να τοποθετηθούν οι 39 σημαίες των χωρών από τις οποίες προέρχονται οι αθλητές που θα συμμετέχουν, μεταξύ αυτών και η Τουρκία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η απάντηση ήταν να μείνει η σημαία της Τουρκίας με το σκεπτικό ότι όταν Κύπριοι αθλητές αγωνίζονται στην Τουρκία, οι Τούρκοι διοργανωτές αναρτούν την κυπριακή σημαία.

Παρόλα αυτά λίγα λεπτά μετά και πριν γίνει οποιαδήποτε διαβούλευση στο Δήμο για το θέμα αυτό, δύο Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Πάφου, πήγαν και με δική τους πρωτοβουλία αφαίρεσαν την σημαία.

  • Ανακοίνωση για το θέμα εξέδωσε ο Δήμος Πάφου και σε αυτή αναφέρονται τα εξής:

«Επειδή κάποιοι προσπαθούν να επικρίνουν τον Δήμο Πάφο για την τοποθέτηση της τουρκικής σημαίας στην Πλατεία της πόλης απλά να πούμε ότι στα πλαίσια του Παγκόσμιου Ποδηλατικού Αγώνα Granfondo που ξεκινά την Παρασκευή και τελειώνει την Κυριακή 2 Απριλίου και διοργανωτής είναι ο Bikin Events Cyprus οι διοργανωτές ζήτησαν από λειτουργό του Δήμου Πάφου να τοποθετηθούν οι 39 σημαίες των χωρών από τις οποίες προέρχονται οι αθλητές που θα συμμετέχουν.

Όντως τοποθετήθηκαν και οι 39 σημαίες συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκικής. Μετά από αντιδράσεις που έγιναν λίγα λεπτά μετά την τοποθέτηση της συγκεκριμένης σημαίας η λειτουργός του Δήμου από μόνη της μίλησε με λειτουργό του ΚΟΑ για το τι πρέπει να πράξει.

Η απάντηση ήταν να μείνει η σημαία της Τουρκίας με την δικαιολογία όταν Κύπριοι αθλητές αγωνίζονται στην Τουρκία αυτοί αναρτούν την δική μας σημαία.

Παρόλα αυτά λίγα λεπτά μετά και πριν γίνει οποιαδήποτε διαβούλευση στο Δήμο για το θέμα αυτό 2 Δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Πάφου πήγαν και με δική τους πρωτοβουλία αφαίρεσαν την σημαία.

Ο Δήμος Πάφου επειδή δεν είναι οργανωτής δεν προέβη σε οποιαδήποτε άλλη ενέργεια και ούτε έχει πρόθεση να προβεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου