Δυο δικηγόροι πληρώνονταν από Τούρκους διακινητές για να αναλαμβάνουν παράνομους μετανάστες!

Δεν υπάρχουν σχόλια


Δυο δικηγόροι από την ευρύτερη περιοχή της Θράκης φέρονται να εμπλέκονται σε κύκλωμα παράνομης διακίνησης μεταναστών από την Τουρκία προς την Ελλάδα – Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους.

Πόρισμα – φωτιά της Αρχής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος βρίσκεται στα χέρια της Εισαγγελίας Εφετών Θράκης προκειμένου να κινηθούν οι ανάλογες ποινικές διαδικασίες για δύο Έλληνες δικηγόρους της περιοχής για τους οποίους προέκυψαν στοιχεία ότι πληρώνονταν από Τούρκους διακινητές για να εκπροσωπούν νομικά παράτυπους μετανάστες.

Η Αρχή, επικεφαλής της οποίας είναι ο ε.τ. Αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Χαράλαμπος Βουρλιώτης, έχει ήδη δεσμεύσει τους τραπεζικούς λογαριασμούς των δύο δικηγόρων καθώς από τα στοιχεία της έρευνας των αρμόδιων ελεγκτών έχουν εντοπιστεί ύποπτες χρηματικές ροές από Τούρκους οι οποίοι εμπλέκονται σε διακίνηση μεταναστών.

Τα αδικήματα για τα οποία βρίσκονται υπό ποινική δίωξη οι δύο δικηγόροι είναι «ξέπλυμα μαύρου χρήματος» και «συνέργεια σε διακίνηση μεταναστών». Ο ρόλος τους στην «μπίζνα» στην οποία εμπλέκονται είναι η ανάληψη της νομικής εκπροσώπησης των παράτυπων μεταναστών που εντοπίζονται και συλλαμβάνονται από ελληνικές αρχές. Το αντίτιμο των υπηρεσιών τους πληρωνόταν απευθείας από τους Τούρκους τα στοιχεία των οποίων εμπλέκονται σε δικογραφίες διακινητών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου