Μεγάλη επισκεψιμότητα αναμένεται φέτος στην Ονειρούπολη Δράμας

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Έως και 90% αναμένεται να φτάσει η πληρότητα των ξενοδοχείων.

Για 19η χρονιά η Ονειρούπολη «ντύνεται» γιορτινά και ετοιμάζεται να ανοίξει τις πύλες της για να υποδεχτεί τους μικρούς και μεγάλους επισκέπτες της.

Τα σπιτάκια, τα περισσότερα εκ των οποίων έχουν στηθεί, τα στολίδια, τα λαμπιόνια και οι εκδηλώσεις ετοιμάζονται να χαρίσουν ένα μοναδικό παραμυθένιο Χριστουγεννιάτικο σκηνικό με μαγικές διαδρομές.

Μαζί με τους φίλους της Ονειρούπολης φαίνεται ότι θα… γιορτάσει και η οικονομία της Δράμας, καθώς ως και 90% αναμένεται να φτάσει η πληρότητα των ξενοδοχείων στη Δράμα την περίοδο των Χριστουγέννων από επισκέπτες που επιθυμούν να διασκεδάσουν στην Ονειρούπολη, ένα από τα μεγαλύτερα χριστουγεννιάτικα θεματικά πάρκα στην Ελλάδα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Δράμας, Άγγελο Καλλία, από τις 22 Δεκεμβρίου 2022 έως τις 7 Ιανουαρίου 2023 η πληρότητα των ξενοδοχείων θα προσεγγίσει το 90%, ενώ συνολικά για τον ένα μήνα που θα λειτουργήσει η Ονειρούπολη η διακύμανση της πληρότητας θα είναι περί το 60%.

Λόγω της ενεργειακής κρίσης, οι τιμές των καταλυμάτων στη Δράμα θα είναι έως και 20% πιο ακριβές. Επί παραδείγματι, εάν πέρυσι η διανυκτέρευση σε ένα οικονομικό ξενοδοχείο κόστιζε 45 ευρώ, φέτος το ποσό θα ανέρχεται στα 60 ευρώ. «Η διανυκτέρευση ξεκινάει από 55-60 ευρώ και φτάνουμε μέχρι τα 130-140 ευρώ στη Δράμα. Η αγορά μοιράζεται. Απευθυνόμαστε σε όλα τα βαλάντια. Οι επισκέπτες μπορούν να βρουν οικονομικότερα και ακριβότερα ξενοδοχεία, ανάλογα με το τι διατίθεται να λάβει ο καθένας σε παροχές και τι διατίθεται να πληρώσει». υποστήριξε ο πρόεδρος των Ξενοδόχων.

  • Επισκέπτες

Όπως είναι λογικό, οι περισσότεροι επισκέπτες της Ονειρούπολης προέρχονται από τη Θράκη και τη Μακεδονία. Πλέον, πολλοί λίγοι είναι οι επισκέπτες από την υπόλοιπη Ελλάδα ή το εξωτερικό.

Ωστόσο, έχει ενδιαφέρον, ότι το 2011 και το 2012 το 80% της επισκεψιμότητας ήταν από τη νότια Ελλάδα. «Μετά από την έναρξη της κρίσης το ποσοστό αυτό μειώθηκε δραματικά φτάνοντας το 20%. Οι επισκέπτες από Αθήνα και Πελοπόννησο συνυπολογίζουν τα έξοδα από τα διόδια και τα καύσιμα. Από την άλλη επίσης έχουν αναπτυχθεί και σε άλλες περιοχές χριστουγεννιάτικες διοργανώσεις, οπότε ο κόσμος προτιμάει τους κοντινούς προορισμούς για πιο οικονομικές λύσεις. Πριν από μερικά χρόνια η Ονειρούπολη ήταν η μοναδική σε όλη την Ελλάδα. Πλέον έχουμε άλλες επτά, οκτώ χριστουγεννιάτικες γιορτές. Υπάρχει ανταγωνισμός και ο κόσμος μοιράζεται», εξήγησε ο κ. Καλλίας.

  • Τι γίνεται την υπόλοιπη χρονιά

Τους υπόλοιπους μήνες, πλην την περίοδο των Χριστουγέννων, η πληρότητα στα ξενοδοχεία και στα καταλύματα της Δράμας ανέρχεται στο 30%. «Ο αριθμός αυτός μπορεί να βελτιωθεί, δεδομένου του τουριστικού προϊόντος της περιοχής. Οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού, με την πεζοπορία, το κανό καγιάκ και την αναρρίχηση μπορούν να αποτελέσουν δέλεαρ για περισσότερους επισκέπτες μέσα στον χρόνο» τόνισε ο κ. Καλλίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου