Ροδόπη – Φωτιά στο Παπίκιο Όρος: Δέντρα καταπλάκωσαν όχημα εθελοντή

Δεν υπάρχουν σχόλια


Παρολίγον τραγωδία με έναν Εθελοντή της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Ροδόπης όταν κατά την επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς που καίει για 13η συνεχόμενη ημέρα το Παπίκιο Όρος, δύο δέντρα καταπλάκωσαν το όχημα που οδηγούσε, προκαλώντας σοβαρότατες υλικές ζημιές.

«Ευτυχώς ο εθελοντής μας, δεν έχει τίποτα το σοβαρό. Ένα χτύπημα στο χέρι, το οποίο προήλθε στην προσπάθειά του να φύγει από το αυτοκίνητο. Από τη βιασύνη του να απομακρυνθεί, έπεσε με αποτέλεσμα να χτυπήσει» σημειώνει για το περιστατικό μιλώντας στο GRTimes, το μέλος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Ροδόπης, Λευτέρης Τσολάκης.

Το αυτοκίνητο ωστόσο υπέστη μεγάλες ζημιές οι οποίες όμως όπως είπε και ο κ. Τσολάκης «αυτά φτιάχνονται. Το σημαντικό είναι ότι δεν κινδύνεψε ο εθελοντής».

  • Μία βροχή θα σώσει την κατάσταση

Στο μεταξύ αναφερόμενος στις επιχειρήσεις που διεξάγονται αυτές τις ημέρες σε συνεννόηση πάντα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την κατάσβεση της φωτιάς στο Παπίκιο Όρος, ο Λευτέρης Τσολάκης ανέφερε πως «δυστυχώς το υψόμετρο είναι μεγάλο και νερό εκεί πάνω δεν ανεβαίνει με επίγεια μέσα. Η μόνη μας ελπίδα είναι τα εναέρια, αλλά και η βροχή την οποία περιμένουμε εδώ και κάποιες ημέρες να σώσει την κατάσταση αλλά δεν έρχεται» υπογραμμίζει χαρακτηριστικά.

Συμπληρώνει δε, πως «η φωτιά ξεκίνησε έρπουσα από ξεραμένες φυλλωσιές, τώρα όμως έχει εξαπλωθεί και στο δάσος και από όσο γνωρίζουμε έχει περάσει και στην Βουλγαρία. Οικισμοί δεν κινδυνεύουν όμως η φωτιά έχει απλώσει αρκετά και κινδυνεύει να καεί ένα πυκνό δάσος που αποτελεί περιβαλλοντικό πνεύμονα»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου