Πεζοπορία στον Καταράχτη Παλιάς Καβάλας, στις 18/9

Δεν υπάρχουν σχόλια

Ξεκινάμε τη νέα μας πεζοπορική σεζόν όπως ακριβώς την κλείσαμε το καλοκαίρι με μια πανέμορφη διαδρομή μέσα στη φύση και την δροσιά που μας προσφέρει αυτή την περίοδο στον Νερόμυλο της Παλιάς Καβάλας και στον ομώνυμο καταράχτη που υπάρχει στην περιοχή.

Η διαδρομή είναι μήκους 6 χιλιομέτρων περίπου με αφετηρία και επιστροφή από το ίδιο σημείο και με υψομετρικά γύρω στα 200 μέτρα κατάλληλη για όλες τις ηλικίες.

Η εκκίνηση της πεζοπορίας μας, ξεκινά από το χωριό της Παλιάς Καβάλας όπου θα πιούμε το καφεδάκι μας πριν ξεκινήσουμε και ώς ότου συγκεντρωθούν και οι φίλοι μας από τις γύρω περιοχές. Στη συνέχεια θα ακολουθήσουμε το μονοπάτι και θα κάνουμε την πρώτη μας στάση στον παλιό Νερόμυλο όπου και θα μας περιμένουν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Παλιάς Καβάλας με τα απαραίτητα εδέσματα να μας ενημερώσουν για τις ομορφιές της γύρω περιοχής και μαζί με τον κ. Ηλία να μας δείξουν τη λειτουργία του Παραδοσιακού Νερόμυλου.

Στη συνέχεια κατηφορίζουμε μέσα από το μονοπάτι το οποίο κρύβει μια άγρια παραμυθένια ομορφιά ενός πλατανώνα κατά μήκος του όποιου συναντάμε ξύλινα γεφυράκια για να διασχίσουμε το ποταμάκι και ξύλινα σκαλοπάτια στα ποιο δύσκολα σημεία και όμορφα σημεία θέασης όπου υπάρχουν ξύλινα παγκάκια για να απολαύσουμε τη δροσιά που μας προσφέρει η φύση αυτή την περίοδο κάνοντας το διάλειμμα μας.

Αμέσως μετά θα φτάσουμε στον πανέμορφο καταράχτη όπου οι μικροί και οι μεγάλοι φίλοι μας μπορούν να απολαύσουν μια όμορφη δροσιστική βουτιά στα κρυστάλλινα νερά και θα είναι και το μεγάλο μας διάλειμμα πριν την επιστροφή.

Τέλος θα ακολουθήσει προαιρετικό γεύμα σε τοπική ταβέρνα της περιοχής.

Έτσι θα ξεκινήσουμε όμορφα τη σεζόν και θα συνεχίσουμε δυναμικά με ακόμη περισσότερες και ξεχωριστές διαδρομές.

Το τελικό μας Ραντεβού μας 10.30πμ στην Παλιά Καβάλα, με τους πεζοπόρους από όλες τις περιοχές.

Λεωφορείο από την Αλεξ/πολη θα ξεκινήσει στις 8πμ, από το στάδιο Φώτης Κοσμάς και θα παραλάβει πεζοπόρους από Κομοτηνή και Ξάνθη (μετά από συννενόηση).

Αρχηγός αποστολής: Δημήτρης Κωστόπουλος-τηλ.6937318054

Την πεζοπορία υποστηρίζει η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.

Δια ζώσης εγγραφές θα γίνονται στα γραφεία του ΔΡΟΜΕΑ ΘΡΑΚΗΣ, στο στάδιο Φώτης Κοσμάς (6-9μμ καθημερινές)

Εγγραφές γίνονται ηλεκτρονικά στην παρακάτω φόρμα: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSecaNX-Vk0e-M3b-6jR73591R211oBxbX5nCWkpMQkE3KZEnQ/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

Απαραίτητος εξοπλισμός: Πεζοπορικά παπούτσια, πεζοπορικό ζευγάρι μπαστούνια, μια στεγνή αλλαξιά , ελαφρύ αντιανεμικό, γυαλιά, νερό 1,5 λίτρο, σνακ, αντιληακό, προσωπικό φαρμακείο, ατομικό σακίδιο πλάτης ……και μην ξεχάσετε την καλή σας διάθεση!


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου