Έκκληση Κούγια από το Next TV : «Ηθική υποχρέωση για Πανόπουλο - Ιβάν να σώσουν τον ΑΟΞ από τη διάλυση»

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Ως μια γοητευτική περίπτωση για να επενδύσει κάποιος σε αυτήν χαρακτήρισε αυτήν της Ξάνθης ο Αλέξης Κούγιας. Ωστόσο εκτίμησε ότι στο τέλμα που έχει επέλθει ο ιστορικός σύλλογος, μόνον δύο άνθρωποι μπορούν και οφείλουν να δώσουν την λύση.

Ο ένας είναι ο Χρήστος Πανόπουλος, του οποίου χαρακτήρισε την ομάδα «παιδί», ενώ παράλληλα ευθέως τον κατηγόρησε ότι δεν ερεύνησε όσο έπρεπε το ποιόν του ανθρώπου στον οποίο πούλησε την ομάδα. Ο έτερος είναι ο Ιβάν Σαββίδης που μέσω του ανιψιού του επένδυσε στην περιοχή της Θράκης.

Ο Αλέξης Κούγιας παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στην τηλεοπτική εκπομπή «Άσπρο Κόκκινο» των φίλων του ΑΟΞ, την οποία παρουσιάζει ο πρώην πρόεδρος των XanthiFans Δημήτρης Αντωνιάδης στο Next TV.

  • Μεταξύ άλλων, ο πρώην ιδιοκτήτης της ΑΕΛ, είπε σε σχέση με τον ΑΟΞ:

«Εγώ δεν έφυγα αηδιασμένος από το ποδόσφαιρο παρόλο που πράγματι τα τελευταία δυο χρόνια είχα στεναχωρηθεί πάρα πολύ. Έφυγα γιατί προσεβλήθην από καρκίνο τον Ιανουάριο και δεν ήθελα να επιβαρυνθώ ακόμα περισσότερο με μια στεναχώρια. Κράτησα την ομάδα μέχρι το καλοκαίρι, είπα ότι θέλω να πουλήσω και βρέθηκε ένας αξιόπιστος επιχειρηματίας. Δεν την άφησα στον δρόμο την ομάδα ούτε την έδωσα σε έναν τυχοδιώκτη. Αν δεν βρισκόταν αυτός, δεν θα την άφηνα την ομάδα σε έναν τυχοδιώκτη και αυτό είναι και θέμα προσωπικού μου αυτοσεβασμού και υστεροφημίας στην ομάδα. Σαφώς και υπάρχει υπονοούμενο σε αυτό σε σχέση με την Ξάνθη.

Εμένα ο Πολυχρόνης Συγγελίδης έχει βαφτίσει τον γιο μου, όμως δεν δίστασε αυτός και ο Πιαλόγλου να αφήσουν υπονοούμενα ότι είμαι ομοφυλόφιλος. Βάζαν το “Σουζάνα” στο γήπεδο. Και δεν κοίταξαν αντί να κάνουν αυτές τι ενέργειες, αφού αποφάσισε ο Πανόπουλος πιεζόμενος κιόλας από τον Συγγελίδη να πουλήσουν το ένα κομμάτι στον Σαββίδη έστω και αν αρνούνται ότι πούλησαν την ομάδα, και μετά το υπόλοιπο κομμάτι σε ένα κύριο ο οποίος καταζητείται και δεν μπορεί να πάει στην Αυστραλία και από ό,τι βλέπω και την ομάδα πλέον την έχει εγκαταλείψει αφού προηγουμένως από ότι λένε, την πρώτη χρονιά που ασχολήθηκε με τον κύριο Ουζουνίδη τον συνάδελφό μου, πέρασαν 15 εκατομμύρια από τα ταμεία της Ξάνθης. Αν είναι αλήθεια αυτό, τότε μιλάμε για το απόλυτο ξέπλυμά. Πήραν μια ομάδα για να ξεπλύνουν χρήματα, να προλάβουν να βγάλουν χρήματα με νόμιμο τρόπο από την Αυστραλία, γιατί μετά αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο και τους κυνηγάνε. Αλλά το θέμα είναι ότι δεν μπορείς να φέρεσαι έτσι σε μια ομάδα.

Εγώ δεν θα την έδινα την ομάδα, παρόλο που είχα το πρόβλημα της υγείας μου και τις υποθέσεις που χειρίζομαι, γιατί ομάδες όπως η ΑΕΛ και η Ξάνθη πρέπει να διεκδικούν το πρωτάθλημα. Σε κάθε περίπτωση δεν θα άφηνα την ομάδα μου να διαλυθεί. Δεν γνωρίζω τι γίνεται αλλά από ό,τι βλέπω η ομάδα της Ξάνθης δυστυχώς θα πάει στα τοπικά πρωταθλήματα και είναι κρίμα. Δεν περίμενα ποτέ να κατέβει τόσο χαμηλά αυτή η αντιπεράθεσή μου με τον Πιαλογλου, τον Συγγελίδη και τον Πανόπουλο. Έχουμε να μιλήσουμε από τότε και εύχομαι να μην ξανασυναντηθούμε πουθενά. Σημασία όμως έχει ότι και εγώ και ο Πανόπουλος και ο Συγγελιδης, που είμαστε ιδιοκτήτες ομάδων, γιατί ο Πιαλόγλου ήταν απλό στέλεχος που όμως αγαπούσε την ομάδα και δεν ήταν ένας άνθρωπος που ήρθε από του πουθενά, είμαστε πλέον εκτός ποδοσφαίρου για διαφορετικούς λόγους. Ο Πανόπουλος νομίζω για οικονομικούς λόγους, εγώ για εντελώς διαφορετικούς λόγους.

Αν και έχω δώσει την ΑΕΛ σε καλά χέρια, μου λείπει το ποδόσφαιρο. Εγώ αν ήμουν Πανόπουλος και έβλεπα αυτό το δράμα που περνά η Ξάνθη, θα είχα ηθική υποχρέωση να επανέλθω. Αυτή τη στιγμή αυτοί που πήραν την Ξάνθη ξευτιλίζουν τον Πανόπουλο και τον Συγγελίδη. Σε αυτούς ήταν το βάρος. Έπρεπε να ψάξουν που δίνουν το παιδί τους, γιατί 31 χρόνια η Ξάνθη ήταν παιδί του Πανόπουλου και του Συγγελίδη. Το χειρότερο που έκαναν όμως είναι ότι την χρονιά της πολυϊδιοκτησίας που η Ξάνθη ουσιαστικά με μείον βαθμούς κέρδισε την παραμονή της, διέλυσαν την ομάδα και έδιωξαν τους παίκτες μια εβδομάδα πριν το μπαράζ με τον Απόλλωνα με αποτέλεσμα να παίξει στα μπαράζ η Ξάνθη με τα πιτσιρίκια. Ακόμα και τώρα όμως, επειδή ο Πανόπουλος δεν είναι κανένας φτωχός άνθρωπος και επειδή η Ξάνθη είναι δημιούργημά του και αυτό που έχει γίνει εκεί με το γήπεδο, τα προπονητικά κέντρα, το ξενοδοχείο, είναι ένα πρότυπο και μπορεί να τα πάρει και με λίγα χρήματα.

Δεν σας κρύβω ότι πραγματικά είναι μια γοητευτική περίπτωση η Ξάνθη. Βέβαια ο κόσμος έχει γυρίσει την πλάτη και δεν πηγαίνει στο γήπεδο αλλά πιστεύω ότι όλη η Ξάνθη καταλαβαίνει πόσο λείπει η ομάδα από την πόλη και από την οικονομία της πόλης. Θα πρέπει λοιπόν και εσείς να κάνετε μια προσπάθεια να επανέλθει ο Πανόπουλος στην Ξάνθη. Είναι ο μόνος νομίζω που μπορεί να δώσει μια λύση. Ούτε μεγάλης ηλικίας είναι ιδιαίτερα και έχει συνδέσει το όνομά του με την περιοχή, αν και η ζωή δεν είναι μόνο ποδόσφαιρο. Όπως έχει καταντήσει η ομάδα, θα έπρεπε να μπει μπροστά και πει ότι “σιγά σιγά να πάμε να το ξαναφτιάξουμε” αλλά σε κάθε περίπτωση να μην το αφήσει τουλάχιστον να διαλυθεί.

Ο μόνος άλλος που θα μπορούσε να δώσει λύση, από την στιγμή που το όνομα της οικογένειάς του ενεπλάκη με την Ξάνθη, είναι ο Ιβάν Σαββίδης. Ο Σαββίδης για τους δικούς του λόγους αγόρασε το ξενοδοχείο και το προπονητικό κέντρο. Από την στιγμή λοιπόν που και αυτός έχει μια περιουσία εκεί και επειδή το ξενοδοχείο χωρίς ποδόσφαιρο δεν αξίζει, είναι και για τον Ιβάν Σαββίδη μια δυσφήμιση όλη αυτή η ιστορία. Γιατί όλοι λένε για τον ανιψιό του αλλά όλοι γνωρίζουν ότι ο ανιψιός του ούτε την πόρτα του ξενοδοχείου δεν είχε την δυνατότητα να αγοράσει. Εφόσον λοιπόν δεν θέλει ο Πανόπουλος, εκείνος που είναι επίσης υποχρεωμένος να το κάνει είναι ο Σαββίδης, γιατί από εκείνη την στιγμή άρχισε η καταστροφή της Ξάνθης επειδή ο Ολυμπιακός περίμενε στην γωνία και ανέδειξε το θέμα της πωλήσεως των εγκαταστάσεων και το συνδύασε με την πολυϊδιοκτησία, όπως είχε κάθε λογικό δικαίωμα να το κάνει. Γιατί λοιπόν δεν πάτε να βρείτε τον Ιβάν Σαββίδη και να του πείτε “έλα εδώ, δημιουργήθηκε αυτό το πρόβλημα, είσαι ηθικά υπεύθυνος, για εσένα δεν είναι τίποτα να δώσεις και ένα και δυο και πέντε και δέκα εκατομμύρια, έλα εδώ, πάρε την ομάδα και βάλε έναν άνθρωπο να ορθοποδήσουμε”. Αυτό γιατί δεν το κάνει;

Όταν όμως υπάρχει αδιαφορία κοινωνική, αυτά είναι τα αποτελέσματα. Και ο Πανόπουλος όταν έκανε αυτό το εγχείρημα, περίμενε ότι θα γέμιζε το γήπεδο και θα μπορούσε να έχει μια βοήθεια. Όταν μιλάμε για μια Ξάνθη που διεκδικούσε κάθε χρόνο την έξοδο στην Ευρώπη, ο ιδιοκτήτης έπρεπε κάθε χρόνο να βάζει τουλάχιστον ένα εκατομμύριο. Όταν εσύ όμως ως κόσμος τον εγκαταλείπεις τον ιδιοκτήτη, δεν έχεις δικαίωμα να του αναζητάς ευθύνες. Σε κάθε περίπτωση λοιπόν, νομίζω ότι η διέξοδος, αν ο Πανόπουλος δεν συγκινείται, είναι ο Ιβάν Σαββίδης. Να πάει να βρει τον Σαββίδη, να κάτσουν κάτω, να του πει “αποτύχαμε”, “σχεδιάσαμε κάτι και δεν προχώρησε”. Πρέπει να κάτσουν με κάποιον τρόπο αυτοί οι δυο κάτω και να δώσουν μια λύση. Δεν ξέρω αν προλαβαίνουν, δεν έχει καν δανειοδότηση για τη νέα σεζόν η ομάδα, αλλά τουλάχιστον όσο καθυστερεί η έναρξη του πρωταθλήματος, πρέπει να κάτσουν κάτω οι δυο τους και να βρουν μια λύση».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου