Ένας χρόνος από τον ξαφνικό χαμό της Γερόντισσας Σεργίας

Δεν υπάρχουν σχόλια


Το Σάββατο το πρωί, στη Μονή της Αγίας Ειρήνης, μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, θα τελεσθεί το ετήσιο μνημόσυνο.

Ένας χρόνος συμπληρώνεται από την ημέρα που η ιδιαίτερα αγαπητή και σεμνή Γερόντισσα Σεργία, που διατελούσε Ηγουμένη στην Ιερά Μονή Αγίας Ειρήνης στην Ξάνθη, έφυγε από τη ζωή όταν σκοτώθηκε σε τροχαίο δυστύχημα.

Το άκουσμα του θανάτου της είχε σκορπίσει κύμα θλίψης και συγκίνησης στην Ξάνθη, καθώς ήταν μια γυναίκα που είχε αφιερώσει τη ζωή της στην αλληλεγγύη, τον συνάνθρωπο και την προστασία των ορφανών.

Το Σάββατο, 30/07, το πρωί θα τελεσθεί Θεία Λειτουργία στην Μονή της Αγίας Ειρήνης, μετά το πέρας της οποίας θα ακολουθήσει το ετήσιο μνημόσυνο της Γερόντισσας, στο οποίο καλούνται να δώσουν το παρών όσοι κάτοικοι της περιοχής το επιθυμούν.

«Ο αδόκητος και αιφνίδιος θάνατος της Μακαριστής Γερόντισσας βύθισε στο πένθος όχι μόνο τη θεόλεκτο αδελφότητα της Ιεράς Μονής Αγίας Ειρήνης, αλλά και πλήθος πνευματικών τέκνων και συνεργατών της εκλιπούσης, η οποία επί τεσσαράκοντα και τρία έτη υπηρέτησε το λαό με έργα ευοποιίας και φιλανθρωπίας» σημείωνε πριν από έναν χρόνο η Μητρόπολη Ξάνθης για τον ξαφνικό θάνατο της Γερόντισσας.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου