Η εκρηκτική άνοδος της τιμής των καυσίμων οδηγεί στην αύξηση των κομίστρων στα ταξί

Δεν υπάρχουν σχόλια


Επήλθε, τελικά, συμφωνία μετά την τελευταία συνάντηση αυτοκινητιστών με την ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών

  • Βασίλης Γεωργιάδης:

«Δεν μπορώ να πω ότι είμαστε και ικανοποιημένοι. Θα ήμασταν, εάν γνωρίζαμε ότι οι τιμές στα καύσιμα θα παραμείνουν σταθερές. Από τη στιγμή που δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, συνεχίζουμε να είμαστε προβληματισμένοι, καθώς δεν γνωρίζουμε μέχρι που μπορούν να φτάσουν στο μέλλον…»

Αυξήσεις στα κόμιστρα των ταξί φέρνουν οι εκρηκτικές τιμές στα καύσιμα αφού, όπως δηλώνουν οι αυτοκινητιστές, ο κλάδος έχει οδηγηθεί σε «ασφυξία».

Το Συνδικάτο των αυτοκινητιστών μετά και τις συναντήσεις που είχε με την ηγεσία του Υπουργείου Μεταφορών έθεσε όλα τα αιτήματα που είχε καταθέσει το ΣΑΤΑ με σχετικό υπόμνημα στις 13-05-2022 επισημαίνοντας πως τις υπάρχουσες συνθήκες (δύο χρόνια υπολειτουργίας λόγω της υγειονομικής κρίσης, αύξηση της τιμής των καυσίμων, διπλασιασμός των δαπανών για την συντήρηση του οχήματος) ο κλάδος δεν έχει άλλες αντοχές. Έτσι μετά και την τελευταία συνάντηση με τον υφυπουργό Μεταφορών Μιχάλη Παπαδόπουλο, σύμφωνα με πληροφορίες από τους αυτοκινητιστές, επήλθε η συμφωνία.

Ωστόσο όπως αναφέρει, σχετικά, ο Πρόεδρος του Σωματείου Οδηγών Ταξί Ξάνθης, κύριος Βασίλης Γεωργιάδης, η επικείμενη αύξηση στα κόμιστρα των ταξί δεν αναμένεται να λύσει τα οικονομικά προβλήματα του κλάδου, καθώς η τιμή του πετρελαίου κίνησης αλλά και του φυσικού αερίου συνεχίζει να ανεβαίνει.

«Δεν θα έχουμε κάποιο κέρδος περισσότερο, απλά θα καλύψουμε αυτά που χάσαμε. Η συγκεκριμένη αύξηση έρχεται, ουσιαστικά, για να μετριάσει αυτά που, ήδη, χάσαμε…» όπως ο ίδιος σχολιάζει για το θέμα, επισημαίνοντας παράλληλα, ότι, «είναι οπωσδήποτε ευχάριστο γεγονός για τον κλάδο η συγκεκριμένη αύξηση στα κόμιστρα. Άλλωστε, είχε να γίνει πολλά χρόνια. Δεν μπορώ να πω ότι είμαστε και ικανοποιημένοι. Θα ήμασταν, εάν γνωρίζαμε ότι οι τιμές στα καύσιμα θα παραμείνουν σταθερές. Από τη στιγμή που δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, συνεχίζουμε να είμαστε προβληματισμένοι, καθώς δεν γνωρίζουμε μέχρι που μπορούν να φτάσουν στο μέλλον. Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι οι τιμές των καυσίμων συμπαρασύρουν και τις τιμές στα αναλώσιμα του αυτοκινήτου…».

Και καταλήγει, «από εκεί και πέρα, η ελάχιστη αύξηση στην περιοχή μας πηγαίνει από τα 3,40 ευρώ στα 4,00 ευρώ. Βέβαια, οι επαγγελματίες αυτοκινητιστές περιμένουν να δουν πώς θα γίνει η συγκεκριμένη αύξηση αλλά και πώς θα τη δεχθεί ο κόσμος…».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου