“Αδειάζουν” την Ευρώπη οι Γερμανοί: Θα καίνε άνθρακα αντί για φυσικό αέριο!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια


Ο υπουργός Οικονομίας της Γερμανίας δήλωσε την Κυριακή ότι η χώρα θα περιορίσει τη χρήση φυσικού αερίου για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας εν μέσω ανησυχιών για πιθανές ελλείψεις που προκαλούνται από τη διακοπή των προμηθειών από τη Ρωσία.

Ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ δήλωσε ότι η Γερμανία θα προσπαθήσει να αντισταθμίσει την κίνηση αυξάνοντας την καύση άνθρακα, ενός πιο ρυπογόνου ορυκτού καυσίμου, “αδειάζοντας” κυριολεκτικά ολόκληρη την Ευρώπη που κρατά άμυνες απέναντι στη ρωσική φρενίτιδα για την τιμή του φυσικού αερίου..!

“Αυτό είναι πικρό, αλλά είναι απλά απαραίτητο σε αυτήν την κατάσταση να μειωθεί η χρήση του φυσικού αερίου”, δήλωσε ο Habeck, μέλος του περιβαλλοντικού κόμματος των Πρασίνων.

Η ρωσική εταιρεία φυσικού αερίου Gazprom ανακοίνωσε την περασμένη εβδομάδα ότι μειώνει δραστικά τις προμήθειες μέσω του αγωγού Nord Stream 1 για τεχνικούς λόγους, αλλά ο Χάμπεκ είπε ότι φαίνεται να έχει πολιτικά κίνητρα .

Η Γερμανία, η οποία εδώ και πολύ καιρό στηρίζεται σε μεγάλο βαθμό στις εισαγωγές ενέργειας από τη Ρωσία, άρχισε να περιορίζει σημαντικά τις εισαγωγές της λόγω του πολέμου στην Ουκρανία .

Ωστόσο, η κυβέρνηση επέμεινε ότι το ρωσικό αέριο θα χρειαστεί για λίγο έως ότου είναι διαθέσιμες εναλλακτικές πηγές ενέργειας, όπως το LNG που εισάγεται με πλοίο. Τους τελευταίους μήνες η γερμανική κυβέρνηση έλαβε μέτρα για την πλήρωση των εγκαταστάσεων αποθήκευσης φυσικού αερίου στο 90% της χωρητικότητας έως τον Νοέμβριο, προκειμένου να διασφαλίσει ότι αρκετό αέριο είναι διαθέσιμο ως καύσιμο θέρμανσης κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου