Θρίλερ στον… αέρα-Λαβρόφ: Απογειώθηκε για Πεκίνο, αλλά δεν έφτασε ποτέ!

Δεν υπάρχουν σχόλια


Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την πτήση του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος και ξεκίνησε για Πεκίνο, ωστόσο η το αεροπλάνο, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, άλλαξε κατεύθυνση και επέστρεψε στη Μόσχα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας Bild, η πτήση του Λαβρόφ, άλλαξε πορεία πάνω από το Νοβοσιμπίρσκ της Σιβηρίας και επέστρεψε στη Μόσχα, χωρίς να έχει γνωστοποιηθεί ο λόγος της αναστροφής αυτής, με το γερμανικό μέσο να διερωτάται αν η επιστροφή οφείλεται στο ότι το Πεκίνο δεν ήθελε να δεχτεί τον υπουργό ή αν ο Πούτιν τον ειδοποίησε να γυρίσει πίσω, πιθανώς για κάποια εξέλιξη στον πόλεμο.

«Σιγή ιχθύος» η Ρωσία για την πτήση

Μέχρι τώρα δεν υπάρχει κάποιο σχόλιο από την πλευρά των Ρώσων για το ταξίδι του Λαβρόφ που… έμεινε στη μέση. Φυσικά, δεν υπάρχει και επιβεβαίωση της συγκεκριμένης είδησης.

Κίνα: Δε θα επιτεθεί ποτέ στην Ουκρανία

Ωστόσο πληροφορίες λένε ότι η Κίνα δεν έχει κανέναν σκοπό να επιτεθεί στην Ουκρανία, αντίθετα σκοπεύει να τη βοηθήσει.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNN, ο Κινέζος πρέσβης στην Ουκρανία, Φαν Σιανρόνγκ, δήλωσε στον  Μαξίμ Κοζίτσκι, υψηλόβαθμο στρατιωτικό στο Λβιβ, ότι η Κίνα δεν θα επιτεθεί ποτέ στην Ουκρανία.

«Θα ενεργήσουμε υπεύθυνα και βοηθήσουμε, ιδιαίτερα οικονομικά σε αυτή την κατάσταση», φέρεται να δήλωσε, ο πρέσβης.

«Η Κίνα είναι μια φιλική χώρα για τον ουκρανικό λαό.

Ως πρέσβης, μπορώ να πω ότι θα είμαστε πάντα μια δύναμη καλή για την Ουκρανία, τόσο οικονομικά όσο και πολιτικά», είπε, σύμφωνα με πληροφορίες από την ΕΡΤ.

Επιπλέον, ο κ. Φαν επεσήμανε ότι η κινεζική πρεσβεία μεταφέρθηκε από το Κίεβο στο Λβίβ και ότι θα παραμείνει εκεί προς το παρόν, είπε ο κ. Κοζίτσκι, όπως γράφει η ιστοσελίδα KURIR.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου