Καιρός: Ξεκινά το νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές – Πού θα χιονίσει το βράδυ

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Το νέο κύμα κακοκαιρίας ξεκινά το μεσημέρι της Πέμπτης (17/3) με βροχοπτώσεις στα ηπειρωτικά, στο Ανατολικό Αιγαίο και στην Κρήτη. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, χιονοπτώσεις αναμένονται από τις πρώτες βραδινές ώρες στα ορεινά οι οποίες έως το πρωί της Παρασκευής 18/03 θα επεκταθούν και σε ημιορεινές περιοχές των κεντρικών και βόρειων ηπειρωτικών.

Στους παρακάτω χάρτες φαίνεται η πρόγνωση βροχόπτωσης / χιονόπτωσης για τις βραδινές ώρες της Πέμπτης 17/03 καθώς και τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 18/03.



Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή πτώση από το βράδυ της Πέμπτης 17/03 και θα γίνει αισθητή κυρίως την Παρασκευή 18/03, οπότε δεν θα ξεπεράσει τους 9-10 βαθμούς Κελσίου στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά και το Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο και τους 14-15 βαθμούς στις υπόλοιπες περιοχές.

Τέλος, οι άνεμοι βορείων έως ανατολικών διευθύνσεων που θα επικρατήσουν στα πελάγη θα παρουσιάσουν σταδιακή ενίσχυση, φτάνοντας τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής 18/03 κατά τόπους τα 7 μποφόρ.

Την ίδια ώρα, ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, τονίζει σε ανάρτησή του πως κατά 10 με 12 °C κάτω από τη μέση κλιματική στην στάθμη των 850 hPa θα κυμανθεί η θερμοκρασία μέχρι και τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδος. Από την εθνική εορτή της 25ης Μαρτίου και μετά επανέρχεται ο υδράργυρος σε κανονικές τιμές.

Από Δευτέρα, ο κ. Κολυδάς αναμένει χιόνια και σε χαμηλότερα υψόμετρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου