Πιστοποιητικά: Στους 9 μήνες θα λήγει του εμβολιασμού – Στους 3 της νόσησης

Δεν υπάρχουν σχόλια


Αλλαγές αναμένεται να υπάρξουν στην χρονική διάρκεια των πιστοποιητικών εμβολιασμού και νόσησης, καθώς όπως είπε χθες ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, η Ελλάδα αποδέχεται την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για εννιάμηνη διάρκεια του πιστοποιητικού εμβολιασμού, αλλά υποστηρίζει όλα τα μέτρα που θα ωθήσουν τους Ευρωπαίους να κάνουν την τρίτη δόση ακόμα νωρίτερα. 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα έχει διάρκεια εννιά μηνών για όλους εκτός για όσους είναι άνω των 60 ετών. Γι’ αυτούς, όπως είχε ανακοινώσει προσφάτως ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα λήγει στους επτά μήνες.

Μετά θα πρέπει όλοι να κάνουν την τρίτη δόση, εάν θέλουν να συνεχίσουν να έχουν το πιστοποιητικό τους. Να σημειώσουμε ότι πιθανότατα θα ακολουθηθεί το ίδιο μοντέλο και για την τέταρτη και για την πέμπτη δόση κτλ.

Mείωση ισχύος πιστοποιητικού νόσησης στους 3+1 μήνα.

Μέσα στην εβδομάδα, μετά και τη σχετική εισήγηση των λοιμωξιολόγων, αναμένεται να ανακοινωθεί η μείωση του χρόνου ισχύος του πιστοποιητικού νόσησης στους 3 μήνες (από τους 6 μήνες που ισχύει σήμερα) και να δίνεται 1 μήνας περιθώριο για το εμβόλιο.

Να θυμίσουμε ότι πλέον χρειάζεται PCR τεστ (κόστος 60 ευρώ) για να πάρει κάποιος πιστοποιητικό νόσησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου