ΕΦΚΑ: Ψηφιακά οι συντάξεις αναπηρίας

Δεν υπάρχουν σχόλια

  Ψηφιακά θα απονέμει ο ΕΦΚΑ τις συντάξεις αναπηρίας για τις νέες αιτήσεις, μηδενίζοντας ουσιαστικά το χρόνο έκδοσης των αποφάσεων από τη στιγμή που οι ενδιαφερόμενοι έχουν πλήρη δικαιολογητικά κατά την οριστικοποίηση της αίτησής τους.

  Σύμφωνα με πληροφορίες η κατηγορία των αναπηρικών συντάξεων για όλα τα Ταμεία θα ενταχθεί άμεσα στο σύστημα ψφιακής απονομής συντάξεων «Άτλας», ώστε όσοι καθίστανται συνταξιούχοι λόγω αναπηρίας να μην υφίσταται άσκοπη ταλαιπωρία και καθυστερήσεις από τη στιγμή που θα έχουν το πιστοποιητικό των ΚΕΠΑ, το οποίο αποτελεί το βασικότερο από τα δικαιολογητικά που θα πρέπει να διαθέτουν.

  Στο επόμενο διάστημα προγραμματίζεται να ενταχθούν στην ψηφιακή απονομή σύνταξης οι κατηγορίες σύνταξης γήρατος από Ταμεία μισθωτών (ΙΚΑ και Ειδικών Ταμείων).

  Οι ψηφιακές υπηρεσίες του ΕΦΚΑ εμπλουτίζονται και για τους ασφαλισμένους, καθώς, όπως ανακοινώθηκε, από τις 10 Δεκεμβρίου 2021 θα τεθεί σε λειτουργία νέα ηλεκτρονική υπηρεσία τροποποίησης των Αναλυτικών Περιοδικών Δηλώσεων (ΑΠΔ) για τα έτη 2019 και 2020 που αφορά περίπου 4.000 δικηγόρους, μηχανικούς και υγειονομικούς που ασκούν και μισθωτή δραστηριότητα. Η νέα ηλεκτρονική υπηρεσία αποτελούσε πάγιο αίτημά τους, καθώς καταργεί την ταλαιπωρία και την υποχρέωση φυσικής επίσκεψης στα τοπικά υποκαταστήματα για τροποποιήσεις ΑΠΔ. και παράλληλα μειώνει σημαντικά το φόρτο εργασίας των υπαλλήλων του Φορέα.



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου