Στην Κροατία ξέμειναν από τάφους

Δεν υπάρχουν σχόλια

  Οι ψυκτικοί θάλαμοι στο κρεματόριο του Ζάγκρεμπ – γεμάτοι. 45 νεκροί αποτεφρώνονται καθημερινά και άλλοι 120 περιμένουν έναν αξιοπρεπή αποχαιρετισμό. Το πρόβλημα είναι ότι τα Κοιμητήρια της Πόλης δεν έχουν αρκετό προσωπικό, και σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης όπως η επιδημία του Covid-19, η κατάσταση γίνεται δύσκολη, οπότε μπορούν να περιμένουν έως και επτά ημέρες για την ταφή.

«Προσθέτουμε ραντεβού στο Κρεματόριο κάθε μέρα, ακόμα και μέχρι τις πέντε και μισή. Προσπαθούμε να εισάγουμε νωρίτερα πρωινά ραντεβού σε όλα τα άλλα νεκροταφεία, ενώ ανοίγουμε τα Σάββατα, είναι το έκτο Σάββατο στη σειρά που γίνονται εργασίες σε όλα τα νεκροταφεία», είπε για την  κροατική τηλεόραση ο Roko Gruja, επικεφαλής του Κοιμητηρίου της πόλης του Ζάγκρεμπ.

Περίπου 10,5 χιλιάδες άνθρωποι θάβονται στο Ζάγκρεμπ κάθε χρόνο. Πέρυσι έγιναν 11.700 ταφές, φέτος θα είναι περισσότερες από 12 χιλιάδες.

Οι οικογένειες των θανόντων από και με COVID-19 πρέπει να διαθέσουν περισσότερα χρήματα για τις υπηρεσίες κηδείας.

«Όταν η ταφή γίνεται σε χωμάτινο τάφο, έπρεπε να εισαγάγουμε το αντικείμενο από κασσίτερο και μεταλλική πλάκα, που αύξησε το αντικείμενο ταφής κατά 1.500-2.000 κούνα», δήλωσε ο Dalibor Božan, επικεφαλής της Υπηρεσίας Οργάνωσης Τελετών.

Στη Ριέκα, έχουν γίνει 17% περισσότερες ταφές από την αρχή του έτους, αλλά οι κηδείες γίνονται χωρίς μεγάλη αναμονή.

132 άτομα έχουν ήδη ταφεί στα νεκροταφεία του Όσιγιεκ τον Νοέμβριο και ο μέσος όρος είναι μεταξύ 90 και 100.

“Είναι ενδιαφέρον ότι οι άνθρωποι δεν πιστεύουν ότι υπάρχουν τόσοι πολλοί νεκροί, στην πραγματικότητα, ακόμη και κάποιοι που μας γνωρίζουν πιστεύουν ότι εφεύραμε αυτόν τον αριθμό και ότι δεν είναι αλήθεια, και είναι αλήθεια”, δήλωσε ο Domagoj Vinaj, επικεφαλής της Τεχνική Υπηρεσία και Κοιμητηρίου στο  Όσιγιεκ.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου