Τα απαραίτητα που πρέπει να έχει μια βαλίτσα μαιευτηρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια

  


Αν υπάρχει μία βαλίτσα που δεν χωράει περιττά πράγματα, αυτή είναι του μαιευτηρίου.

Χρειαζόμαστε τα απολύτως απαραίτητα, για εμάς αλλά και το νεογέννητο μωράκι μας.

Είχα την τύχη να φτιάξω αυτήν την βαλίτσα για δεύτερη φορά στη ζωή μου, για να υποδεχθώ το τρίτο μωράκι στην οικογένεια -όπως μπορείτε να φανταστείτε είμαι και μαμά διδύμων.

Αυτή τη φορά, η βαλίτσα δεν είχε τίποτα περιττό. Εκτός από τις πιτζάμες, τα εσώρουχα, τα απαραίτητα αξεσουάρ και ρούχα για το νεογέννητο, πήρα μαζί μου και κάποια καλλυντικά. Προϊόντα για basic ενυδάτωση προσώπου αλλά και όλα όσα χρειάζομαι για το κομμάτι του θηλασμού.

Αν σκοπεύετε να θηλάσετε, είναι σημαντικό να έχετε μαζί σας τα εξής:

Λανολίνη: Είναι η κρέμα που εφαρμόζουμε στις θηλές, καθώς τις πρώτες ημέρες που το νεογέννητο έρχεται σε επαφή με το στήθος μας, μπορεί να υπάρξουν τραυματισμοί. Η λανολίνη είναι 100% safe για το μωρό -βέβαια, προσωπικά, πάντα σκουπίζω και καθαρίζω την περιοχή, πριν θηλάσω- και αρκεί ελάχιστη ποσότητα για να επουλώσει τις πληγές και να μας ανακουφίσει.

Επιθέματα: Τις πρώτες ημέρες, η γυναίκα έχει το πρωτόγαλα, η πιο σημαντική τροφή που θα λάβει το μωράκι μας για όλη του τη ζωή, το οποίο όμως είναι ελάχιστο. Το γάλα για να κατέβει θέλει αρκετές ημέρες, όμως μπορείτε να έχετε μαζί σας τα επιθέματα, σε περίπτωση που χρειαστεί να τα φορέσετε την ημέρα που θα αποχωρίσετε από το μαιευτήριο, για να προστατέψετε το στήθος σας και να μην λερώσετε τα ρούχα σας.

Εσώρουχα: Επέλεξα βαμβακερά, ψηλόμεσα εσώρουχα, καθώς δεν θέλω να έρχεται η ραφή σε επαφή με την τομή μου -γέννησα με καισαρική-, ενώ προτιμώ σουτιέν χωρίς ραφές και όχι τα σουτιέν θηλασμού.

Νεσεσέρ Καλλυντικών: Όπως κάνω στις διακοπές, έτσι και για το νεσεσέρ του μαιευτηρίου, πήρα μαζί μου mini συσκευασίες: ενυδατική προσώπου, χεριών, καθώς και ένα lip balm για να ενυδατώσω χέρια, πρόσωπο και χείλη. Από τη βαλίτσα δεν έλειψαν και μερικά καλλυντικά όπως μάσκαρα, ρουζ και απαλό κραγιόν για την ημέρα που θα επέστρεφα σπίτι.

Λαδάκι σώματος: Το σώμα έχει ανάγκη από ενυδάτωση, τόσο κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, όσο και μετά. Είναι εξίσου σημαντική η εφαρμογή κατάλληλου προϊόντος όταν παίρνουμε κιλά, αλλά και όταν τα χάνουμε. Όταν γεννήσουμε, προτιμάμε προϊόντα φιλικά για την επιδερμίδα του μωρού, καθώς ερχόμαστε σε άμεση επαφή μαζί του.

Στο προσωπικό μου instagram δημοσίευσα ένα IGTV βίντεο όπου σας αναφέρω αναλυτικά και σας δείχνω όλα όσα πρόσθεσα στη βαλίτσα του μαιευτηρίου. Νομίζω είναι αρκετά βοηθητικό και ελπίζω καθόλου αγχωτικό.

Δείτε το παρακάτω και κρατήστε σημειώσεις για ό,τι χρειάζεται να έχετε μαζί σας, για την μεγάλη άφιξη του μωρού σας:

Πηγή: bovary.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου