4+1 λάθη στη διατροφή που επιβαρύνουν την υγεία μας

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

5 διατροφικές συνήθειες που επιβαρύνουν την υγεία σας

1. Παραλείπετε το πρωινό

Σύμφωνα με τους ειδικούς μας, η παράλειψη του πρωινού είναι μία από τις χειρότερες διατροφικές συνήθειες. Το φαγητό το πρωί διατηρεί σταθερό το σάκχαρο στο αίμα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα έχετε τόσες έντονες λιγούρες στη συνέχεια. Αν παραλείπετε το πρωινό, συχνά θα οδηγείστε σε υπερκατανάλωση τροφής, καθώς το σώμα σας θα αναζητάει περισσότερα θρεπτικά συστατικά. Μάλιστα, η παράλειψη του πρωινού μπορεί να προκαλέσει έναν φαύλο κύκλο, καθώς όσοι παραλείπουν το πρωινό συχνά τρώνε το μεγαλύτερο γεύμα τους τη νύχτα και ξυπνούν με λίγη ή καθόλου όρεξη για φαγητό.

2. Τρώτε αργά τη νύχτα

Το φαγητό αργά τη νύχτα είναι μια επιβλαβής συνήθεια που μπορεί να οδηγήσει σε διαταραγμένο ύπνο, δυσπεψία, ανήσυχο στομάχι και έλλειψη όρεξης για φαγητό το πρωί. Για να το αποφύγετε αυτό, προσπαθήστε να αποφύγετε να τρώτε 3 ώρες πριν τον ύπνο και να καταναλώνετε ένα πρωινό με υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες εντός δύο ωρών από τη στιγμή που ξυπνάτε. Η πρόσληψη αρκετών θερμίδων και πρωτεϊνών κατά τη διάρκεια της ημέρας και η αποφυγή κατανάλωσης φαγητού προτού ξαπλώσετε θα οδηγήσει σε αναβαθμισμένη ποιότητα ύπνου και μπορεί επίσης να σας βοηθήσει να πετύχετε ευκολότερα τους στόχους σας για απώλεια βάρους.

3. Δεν τρώτε όσπρια

Τα φασόλια είναι ένα από τα πιο υγιεινά τρόφιμα που μπορείτε να φάτε, καθώς περιέχουν πρωτεΐνη, φυτικές ίνες και πολλές βιταμίνες και μέταλλα. Επίσης, έχουν χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη, πράγμα το οποίο σημαίνει ότι δεν αυξάνουν το σάκχαρο στο αίμα σας όπως οι επεξεργασμένοι υδατάνθρακες. Συμπεριλάβετε τα φασόλια στη διατροφή σας σταδιακά αλλά με συνέπεια, προσθέτοντας 1-2 κουταλιές της σούπας σε μια σούπα ή σαλάτα αρκετές ημέρες την εβδομάδα.

4. Τρώτε τεράστιες μερίδες

Η κατανάλωση υπερβολικά μεγάλων μερίδων σε ένα γεύμα μπορεί να επιβαρύνει την υγεία σας χωρίς να το καταλάβετε. Οι υπερβολικές θερμίδες μπορεί να εναποτίθενται ως λίπος στο σώμα σας, οδηγώντας σε αύξηση του σωματικού σας βάρους. Το επιπλέον βάρος καθιστά πιο πιθανό να αναπτύξετε υψηλή αρτηριακή πίεση και υψηλά επίπεδα χοληστερόλης, τα οποία αποτελούν δύο παράγοντες κινδύνου για παθολογικές καταστάσεις, όπως ο διαβήτης και οι καρδιακές παθήσεις.

5. Καταναλώνετε υπερβολική ποσότητα ζάχαρης

Η κατανάλωση υπερβολικής ζάχαρης είναι μια συνήθεια που μπορεί να οδηγήσει σε πολλά προβλήματα υγείας και επειδή είναι τόσο άμεσα διαθέσιμη στα τρόφιμα του εμπορίου (ακόμη και σε μερικά υπεράνω υποψίας) , μπορεί να καταλήξετε εύκολα στην υπερκατανάλωσή της. Η υπερκατανάλωση ζάχαρης μπορεί να οδηγήσει σε υψηλότερη αρτηριακή πίεση, φλεγμονή, αύξηση βάρους, διαβήτη και ηπατικά νοσήματα, τα οποία συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο για καρδιακή προσβολή και εγκεφαλικό επεισόδιο.

Πηγή: imommy.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου