Εξοικονομώ 2021: Αυξάνεται η επίδότηση – Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια

 Τα 50.000 αναμένεται να φτάσουν τα νοικοκυριά που θα επωφεληθούν από τις επιδοτήσεις, σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το νέο Εξοικονομώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Τα Νέα» – και εν αναμονή της δημοσίευσης του αναλυτικού οδηγού εφαρμογής του προγράμματος – το πρόγραμμα θα ενισχυθεί με έξτρα κονδύλι ύψους 100 εκατομμυρίων ευρώ για τους οικονομικά ασθενέστερους.

Την ίδια ώρα, το πρόγραμμα προβλέπει αύξηση κατά 15% στα όρια των δαπανών για μια ευρεία γκάμα υλικών, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η εκρηκτική άνοδος που σημειώνεται στις τιμές των πρώτων υλών λόγω ενεργειακής κρίσης.

Σημειώνεται πως, όπως στα προηγούμενα προγράμματα, έτσι και σε αυτό θα υπάρχουν χρηματοδοτικά εργαλεία για το κόστος των εργασιών ώστε να καλυφθούν με τραπεζικό δανεισμό.

Τα νοικοκυριά θα πρέπει να αρχίσουν να προετοιμάζονται από τώρα για την υποβολή των αιτήσεων, ενώ οφείλουν να γνωρίζουν πως απαιτείται το Α’ Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης – που κατατάσσει την κατοικία τους στην ενεργειακή τάξη με βάση τα σημερινά χαρακτηριστικά του ακινήτου – καθώς και ότι ο συνολικός επιλέξιμος προς επιδότηση προϋπολογισμός των εργασιών δεν πρέπει να ξεπερνά τα 28.000 ευρώ.

Ποιες παρεμβάσεις επιδοτούνται

Ποια είναι τα κριτήρια

Προϋπόθεση για την ένταξη ακινήτου στο πρόγραμμα είναι να ανεβαίνει τρεις «ενεργειακές σκάλες».

Σχετικά με το εισόδημα το όριο είναι τα 50.000 ευρώ για ατομικό και τα 60.000 ευρώ για οικογενειακό, ενώ ειδική μέριμνα θα ληφθεί για μονογονεϊκές οικογένειες, πολυτέκνους και νοικοκυριά με ΑμεΑ.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου