Προτάσεις από τον Ιατρικό Σύλλογο Έβρου για άμεση ενίσχυση του Συστήματος Υγείας

Δεν υπάρχουν σχόλια

 Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου σε έκτακτη συνεδρίασή του, την Πέμπτη 12 Νοεμβρίου ενέκρινε με απόλυτη πλειοψηφία, προτάσεις για άμεση ενίσχυση του Συστήματος Υγείας, ενόψει της πανδημίας οι οποίες εστάλησαν στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, στους Ιατρικούς Συλλόγους της χώρας, στους εκπροσώπους των Ι.Σ. και στις Ιατρικές Επιστημονικές Εταιρείες/Ιατρικές Επαγγελματικές Ενώσεις.

-Επίσης να παραταθεί για ένα χρόνο η παραμονή των υπό συνταξιοδότηση γιατρών του ΕΣΥ (2020 και 2021), εφόσον το επιθυμούν, και σύμφωνα με τις ανάγκες του κάθε φορέα και εφόσον δεν υπάρχει ενδιαφέρον για τις αντίστοιχες θέσεις από νέους ιατρούς. Και παράλληλα να εξεταστεί ακόμη και η επανένταξη όσων συνταξιοδοτήθηκαν τον προηγούμενο χρόνο (2019) με τις προαναφερόμενες προϋποθέσεις, δεδομένου ότι πρόκειται για πολύ έμπειρους και εξειδικευμένους γιατρούς.

Η παράταξη όλων των γιατρών που δρουν στην ΠΦΥ σε διάταξη μάχης, δεδομένης της ανυπαρξίας οργανωμένου συστήματος ανέκαθεν, είναι κατεπείγουσα, για να υπάρχει ανάχωμα του ιού εκτός νοσοκομείων. Το εθελοντικό τείχος του ιδιωτικού τομέα την άνοιξη κατέδειξε τη χρησιμότητα του , αλλά ο χειμώνας απαιτεί σχεδιασμό. 



Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου