Αίτημα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών για μεταφορά της καταληκτικής ημερομηνίας αιτήσεων για επανένταξη στις ρυθμίσεις των 100 και 120 δόσεων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών με αίτημά της στους Αρμόδιους Υπουργούς Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Εργασίας Κωνστή Χατζηδάκη, υφυπουργούς, διοικητή της ΑΑΔΕ και τον Διοικητή του ΕΦΚΑ, ζητά την μεταφορά της καταληκτικής ημερομηνίας αιτήσεων για επανένταξη στις ρυθμίσεις των 100 και 120 δόσεων, αναφέροντας τα εξής:
«Αξιότιμοι κ.κ. Υπουργοί και κ.κ. Διοικητές,

Όπως γνωρίζετε, η προθεσμία επανένταξης στις 100 και 120 δόσεις για φορολογικές και ασφαλιστικές οφειλές πληττόμενων που έχασαν τις παλαιότερες ρυθμίσεις τους λόγω μη καταβολής δόσεων από τον Μάρτιο του 2020 έως και τον Ιούλιο του 2021, λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου 2021. Η διαδικασία αυτή ενώ γίνεται ηλεκτρονικά, σε αρκετές περιπτώσεις το σύστημα παραπέμπει τους οφειλέτες στην αρμόδια ΔΟΥ. Όμως και αυτές οι Υπηρεσίες αντιμετωπίζουν προβλήματα σχετικά με τις επανεντάξεις με αποτέλεσμα να χάνεται η δυνατότητα επανένταξης στις 100 και 120 δόσεις. Παρόμοια προβλήματα παρατηρούνται και στο ΚΕΑΟ.

Για τον λόγο αυτό, και δεδομένου του ελάχιστου χρόνου που δόθηκε για την επανένταξη στις ρυθμίσεις αυτές, αιτούμαστε την μεταφορά της καταληκτικής ημερομηνίας μέχρι τις 30 Νοεμβρίου 2021.

Με εκτίμηση,

το Δ.Σ. της Π.Ο.Φ.Ε.Ε.». 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου