[ΜΕΓΑΛΟ ΠΑΚΕΤΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΥΡΙΑΚΟ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΞΑΝΘΗ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΕΙ ΟΣΟ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΑΠΟ ΤΟΝ COVID-19]

Δεν υπάρχουν σχόλια

«Ξέρω το θέμα της περιοχής, ενημερώνουμε καθημερινά, δεν πρόκειται να την αφήσουμε μόνη τη Ξάνθη....θα σας προλάβω!»

Αυτή ήταν σύμφωνα με αποκλειστικές δημοσιογραφικές πληροφορίες η απάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στο αίτημα του Μητροπολίτη Ξάνθης να τον επισκεφθούν στο γραφείο του οι Φορείς του Νομού Ξάνθης και να τα αναλύσουν τα σοβαρά προβλήματα που έχουν προκύψει στη περιοχή για επιχειρήσεις, μαγαζιά, ξενοδοχεία και ευρύτερα για τους πολίτες.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είναι ζήτημα χρόνου να οριστεί η επίσημη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Νομό Ξάνθης, μια επίσκεψη που θα συνδυαστεί με ειδικά μέτρα που θα έχουν ως στόχο και την τόνωση του ηθικού των κατοίκων.

Τι σημαίνει αυτό; Ότι δεν θα πραγματοποιηθεί συνάντηση στο γραφείο του Πρωθυπουργού ούτε με τον Μητροπολίτη και την Συντονιστή Επιτροπή των Φορέων και φυσικά δεν θα πραγματοποιηθεί και το «ραντεβού» που επιχείρησε να κλείσει ΕΡΗΜΗΝ των υπολοίπων ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης Νίκος Ευφραιμίδης.

Ο Πρωθυπουργός ενδέχεται πάντως πλην του Έβρου να επισκεφθεί και τη Θάσο και ίσως και τη Σαμοθράκη,. Το πρόγραμμά του θα εξαρτηθεί φυσικά από τις τρέχουσες εξελίξεις κυρίως στα Εθνικά θέματα, ενώ επιθυμία του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι να επισκεφθεί και την περιοχή του Εχίνου.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στη Ξάνθη θα ανακοινώσει μεταξύ άλλων, ένα μεγάλο πακέτο στήριξης των επιχειρήσεων ύψους 35-40 εκατομμυρίων Ευρώ, αλλά και μέτρα για την αγορά και την καταπολέμηση της ανεργίας προκειμένου οι νέοι να μείνουν στην περιοχή.

Αυτήν την ώρα το επιτελείο του επεξεργάζεται τα επί πλέον μέτρα για την περιοχή που επλήγη όσο καμία άλλη από τον κορωνοϊό στη χώρα, για την οποία ξεκαθάρισε άλλωστε ευθύς εξ αρχής κατά τη συνάντησή του με τον Μητροπολίτη Ξάνθης κ.Παντελεήμονα με τη φράση, «δεν πρόκειται ν’ αφήσω μόνη της την Ξάνθη….Θα είμαστε συνεχώς δίπλα της, Όλη η Θράκη μας ενδιαφέρει ιδιαίτερα...».

Τι μπορεί να είναι αυτό; Να μετατραπεί η περιοχή μας ακόμη και σε «φορολογικό παράδεισο» -αίτημα 10ετιών!- για την προσέλκυση νέων επενδύσεων αλλά και το κίνητρο να μην κλείσουν οι υπάρχουσες και να μπορέσουν να κάνουν ένα νέο ξεκίνημα…! 
Και να μας επισκέπτεται κόσμος απο άλλους Νομούς....Σε αναμονή λοιπόν.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου