Επίσκεψη με μηνύματα- Ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στα Άβδηρα της Ξάνθης

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

Την Παρασκευή  15 Μαΐου 2026, επισκέφθηκε το Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων, ο Πρέσβης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας στην Αθήνα, κ. Fang Qiu, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου του Ομίλου της ΣΕΚΕ Α.Ε. και πρώην πρωθυπουργού, κ. Κώστα Καραμανλή.

Ο Δήμαρχος Αβδήρων και η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης, κ. Μαρία Χρυσάφη, υποδέχτηκαν τον Πρέσβη της Κίνας, τον κ. Καραμανλή, τον πρόεδρο της ΣΕΚΕ Α.Ε. κ. Παναγιώτη Ταρενίδη, τον Γενικό Δ/ντή  της ΣΕΚΕ Α.Ε. κ. Αλέξανδρο Κοντό, τον Εμπορικό Ακόλουθο της Πρεσβείας της Κίνας, Chen Keliang, καθώς και στελέχη της Εταιρίας ΣΕΚΕ Α.Ε.

Ακολούθησε ξενάγηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ξάνθης, όπου οι επισκέπτες δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την ιστορία και τον πολιτισμό των αρχαίων Αβδήρων.

Ο Δήμαρχος Αβδήρων τόνισε μεταξύ άλλων απευθυνόμενος στον Πρέσβη της Κίνας, ότι η επίσκεψή του στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αβδήρων, υποδηλώνει την αγάπη του για την ιστορία και τον πολιτισμό των Αρχαίων Αβδήρων και των μεγάλων αρχαίων φιλοσόφων, του Δημόκριτου, του Πρωταγόρα και πολλών άλλων και ελπίζει ότι θα είναι η απαρχή για να επισκέπτονται την περιοχή πολλοί συμπατριώτες του.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος Αβδήρων έδωσε αναμνηστικό δώρο στον Πρέσβη της Κίνας και στον κ. Καραμανλή την προτομή του Αβδηρίτη Φιλοσόφου Δημόκριτου, ενώ ο Πρέσβης της Κίνας του χάρισε ένα βιβλίο που αναφέρεται στη ζωή και την σοφία του Προέδρου της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ, “ Η Διακυβέρνηση της Κίνας”, καθώς και άλλα αναμνηστικά δώρα.

Αμέσως μετά  ακολούθησε επίσκεψη  το μοναστήρι του Αγίου Νικολάου στο Πόρτο Λάγος, όπου έγινε ξενάγηση από μοναχό της Μονής.












Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου