Το νέο μήνυμα αναφέρει ότι «το πρόστιμο τροχαίας παραμένει ανεξόφλητο για περισσότερες από 10 ημέρες» και περιλαμβάνει σύνδεσμο που οδηγεί σε πλαστό ιστότοπο, προσομοιάζοντας την επίσημη πλατφόρμα της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. Ο στόχος είναι η υποκλοπή προσωπικών και οικονομικών στοιχείων των πολιτών.
Υπενθυμίζεται ότι οι υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας και οι δημόσιες αρχές δεν αποστέλλουν ειδοποιήσεις για πληρωμές προστίμων μέσω SMS ή συνδέσμων· οι επίσημες πληρωμές πραγματοποιούνται μόνο μέσω θεσμοθετημένων κρατικών ψηφιακών πλατφορμών.
Η συγκεκριμένη μορφή εξαπάτησης εντάσσεται στις πρακτικές phishing, με σκοπό την υποκλοπή προσωπικών δεδομένων και χρημάτων, και απαιτεί ιδιαίτερη προσοχή, καθώς τα νέα μηνύματα εμφανίζονται με σωστή σύνταξη και ορθογραφία, ενισχύοντας την ψευδή εντύπωση γνησιότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου