Καταρρακώνουν την κοινωνική πολιτική των Εταιρειών που δίνουν μάχη στην ακριτική Θράκη, αλλά και τους εργαζόμενους σε αυτές…
Ελλάδα, μια χώρα που δεν πλήττεις ποτέ και που δεν σου αφήνει πολλά περιθώρια να αισθανθείς πολίτης ευρωπαϊκής χώρας.
Δυστυχώς το είδαμε και αυτό και σας το μεταφέρουμε μαζί με την αγανάκτησή μας αλλά και την απορία μας για το πόσο ανάλγητο μπορεί να γίνει το κράτος που ζούμε.
Η ιστορία αρχίζει με τα προβλήματα υγείας που παρουσιάστηκαν σε έναν εκ των εργαζόμενων της ΣΕΚΕ ΑΕ, ο οποίος χρειάστηκε να πραγματοποιήσει σοβαρή επέμβαση για να σωθεί η ζωή του και ο οποίος καλείται να πληρώσει 32.000 ευρώ φόρο.
Ναι, καλά διαβάζετε, καλούν έναν άνθρωπο που η ζωή του κρεμόταν από μια κλωστή και έπρεπε να κάνει επέμβαση για να συνεχίσει να ζει, επειδή η ΣΕΚΕ στην οποία εργάζεται, χορήγησε το ποσό των 82.000 ευρώ προκειμένου να καλυφθούν όλα τα έξοδα τα οποία προέκυψαν από νόμιμα παραστατικά.
Αξίζει στο σημείο αυτό να αναφερθεί πως η ΣΕΚΕ έχει λάβει απόφαση να στηρίζει τους εργαζομένους της που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας χορηγώντας τα χρήματα που χρειάζονται για να καλυφθούν τα έξοδα της νοσηλείας τους και έτσι αποδεικνύει έμπρακτα εδώ και χρόνια τον κοινωνικό της χαρακτήρα.
Στην πρόσφατη ιστορία που σας περιγράφουμε σήμερα, σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, το Ελληνικό κράτος, ζητά από τον εργαζόμενο της ΣΕΚΕ να καταβάλει 32.000€, δηλαδή ποσοστό 40% φόρο, για χρήματα που πλήρωσε η Εταιρεία σε Νοσοκομείο καλύπτοντας τα έξοδα και χωρίς να έχει την φοροελάφρυνση που θα έπρεπε άσχετα αν για τα χρήματα αυτά υπάρχουν όλα τα νόμιμα παραστατικά.
Με πιο απλά λόγια, πλήρωσε η ΣΕΚΕ για λογαριασμό του εργαζομένου της και τώρα το κράτος θεωρεί πως πρέπει ο εργαζόμενος να πληρώσει φόρο για τα χρήματα αυτά, θεωρώντας τα εισόδημα, άσχετα αν διαφαίνεται ξεκάθαρα η διαδρομή των χρημάτων αυτών, αλλά και το ότι ο ίδιος δεν τα είχε για να τα διαθέσει προκειμένου να σωθεί η ζωή του.
Είναι απορίας άξιο το γεγονός ότι κανένας κρατικός παράγοντας δεν σκέφτεται πως ένας άνθρωπος που εργάζεται σε μια συνεταιριστική εταιρεία και δεν έχει τα χρήματα για να πληρώσει ώστε να λύσει τα προβλήματα της υγείας του σίγουρα δεν μπορεί να πληρώσει και το ποσό που του ζητά η ΑΑΔΕ ως φόρο για τα χρήματα που δέχθηκε χορηγούμενα από την ΣΕΚΕ.
Επίσης, απορίας άξιο είναι το γεγονός ότι ενώ η ΣΕΚΕ πληρώνει τα νοσήλια του εργαζόμενου με βάση όλα τα νόμιμα παραστατικά, το κράτος δεν θεωρεί το ποσό αυτό ως έξοδα έτσι ώστε να αποφορολογηθεί γι’ αυτό η Εταιρεία.
Πρόκειται για μια ακόμη περίπτωση όπου το Ελληνικό κράτος στέκεται απέναντι σε μια εταιρεία αλλά και σε έναν πολίτη βιοπαλαιστή, δείχνοντας το απαράδεκτο και σκληρό πρόσωπό του.
Το αδηφάγο ελληνικό κράτος που θεωρεί μεγιστάνα τον βιοπαλαιστή εργαζόμενο της ΣΕΚΕ και θέλει να τον ξεκάνει επιβάλλοντάς του φόρο για χρήματα τα οποία δεν εισέπραξε ποτέ και δεν ξόδεψε ποτέ σε αυτό που λέει ο λαός μας Ζωάρα, με απώτερο σκοπό τι;;; Να τον αποτελειώσει;;; Να τον εξοντώσει ή να τον στείλει αδιάβαστο.
Και σίγουρα δεν θα πρέπει να ξεχνάμε στην όλη υπόθεση, πως με τον τρόπο αυτό, δηλαδή με το να κοπούν τα απαραίτητα νόμιμα παραστατικά και να πληρωθεί ο λογαριασμός, πατάσσεται η διακίνηση μαύρου χρήματος (φακελάκια, πεσκέσια, δωράκια κ.α.), αλλά και πως από την στιγμή που τα χρήματα αυτά συνδέονται με τα νόμιμα παραστατικά, αυτοί που τα εισέπραξαν δηλαδή Νοσοκομείο, γιατροί θα πληρώσουν και τον αναλογούντα φόρο για αυτά.
Σίγουρα ένα κράτος για να λειτουργήσει, χρειάζεται την είσπραξη των φόρων, αλλά όχι και να φθάνει στο σημείο να εξοντώνει εταιρείες και εργαζόμενους σε αυτές με αυτόν τον τρόπο. Σε μια περιοχή όπως η Ξάνθη, όπου η ΣΕΚΕ μεγαλουργεί και προσπαθεί μονίμως να διατηρεί αλλά και να δημιουργεί θέσεις εργασίας, το Κράτος λειτουργεί απέναντί της με τον χειρότερο τρόπο.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου