Το Slate, αναφέρει δύο νέες έρευνες από το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο, οι οποίες επιχείρησαν να εξετάσουν την ψυχολογία πίσω από κάθε unfriend, καθώς και την συναισθηματική «απάντηση» του ατόμου που το έχουν σβήσει από το Facebook.
H πρώτη έρευνα, που διερεύνησε το ποιος και το γιατί της διαγραφής διαπίστωσε ότι οι γνωστοί από το σχολείο είναι οι πρώτοι που διαγράφονται από το Facebook, ακολουθούν οι φίλοι φίλων, οι φίλοι από την δουλειά και οι φίλοι με κοινά ενδιαφέρονται.
Ένας από τους συγγραφείς της έρευνας, ο Christopher Sibona, υποθέτει ότι οι άνθρωποι έχουν την τάση να μην μπορούν να διαχειριστούν όταν κάποιος διαφωνεί μαζί τους σε θέματα θρησκείας ή πολιτικής και επειδή δικαιολογούμε περισσότερο όσους γνωρίζουμε από παλιά, εκείνοι που γνωρίζουμε λιγότερο είναι οι πρώτοι που φεύγουν από την λίστα με τους διαδικτυακούς μας φίλους.
Όσο για όσους γνωρίζουμε από την δουλειά, εκείνοι είναι πιο πιθανό να γίνουν unfriend για όσα κάνουν στην πραγματική ζωή, παρά για όσα ανεβάζουν ή γράφουν στο Facebook, τονίζει ο Sibona.
Σχετικά με την συναισθηματική κατάσταση αυτού που βιώνει το unfriend, οι επιστήμονες κατέληξαν σε τέσσερα συναισθήματα: έκπληξη, ενόχληση, διασκέδαση και θλίψη.
Δεν υπάρχουν σχόλια
Δημοσίευση σχολίου