Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Να σταματήσει τώρα η αδικία για τους συναδέλφους αναπληρωτές με προϋπηρεσία στην ιδιωτική εκπαίδευση που βάζει φρένο στο δικαίωμα διορισμού τους για 1 εργάσιμη ημέρα!”

Να σταματήσει τώρα η αδικία για τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς με προϋπηρεσία στην ιδιωτική εκπαίδευση που βάζει φρένο στο δικαίωμα διορισμού τους για 1 εργάσιμη ημέρα, ζητά ο Διδασκαλικός Σύλλογος Ξάνθης.

Το ΥΠΑΙΘ φέρει την αποκλειστική ευθύνη για τις καθυστερημένες προσλήψεις των συμβασιούχων εκπαιδευτικών που επιβαρύνουν περισσότερο τα δικαιώματά τους!

Μετά από τα «λάθη» στην καταγραφή προϋπηρεσίας, τους αποκλεισμούς από τους πίνακες, με συναδέλφους να χάνουν τη σειρά τους ή πετιούνται στην ανεργία, ένα νέο εξοργιστικό ενδεχόμενο αναδεικνύεται από το γεγονός ότι πέρυσι (Σεπτέμβριο 2023) οι προσλήψεις καθυστέρησαν με αποκλειστική ευθύνη του ΥΠΑΙΘΑ, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κατοχυρωθεί η προϋπηρεσία ενός πλήρους διδακτικού έτους ούτε για τους αναπληρωτές της α’ φάσης.

Το ΥΠΑΙΘ φαίνεται να κλείνει την πόρτα στο δικαίωμα διορισμού δεκάδων συναδέλφων που έχουν εργαστεί στην ιδιωτική εκπαίδευση και τα τελευταία 2 χρόνια εργάστηκαν ως αναπληρωτές στο δημόσιο σχολείο από την αρχή της σχολικής χρονιάς και των δύο σχολικών ετών (δηλ. από την Α΄ φάση προσλήψεων του 2022-2023 και 2023-2024), καλύπτοντας φυσικά τις πάγιες ανάγκες και κενά στα σχολεία της χώρας. Και αυτό γιατί το ΥΠΑΙΘ αναγνωρίζει δικαίωμα διορισμού σε εκπαιδευτικούς με αναγνωρισμένη προϋπηρεσία από την ιδιωτική εκπαίδευση, μόνον εφόσον οι συνάδελφοι αυτοί έχουν υπηρετήσει στη δημόσια εκπαίδευση ως αναπληρωτές για τουλάχιστον 2 «πλήρη διδακτικά έτη», όπου «πλήρες» διδακτικό έτος ορίζονται για την Δευτεροβάθμια οι 10 μήνες και για την Πρωτοβάθμια οι 9 μήνες και 21 ημέρες (ν.4589/2019).

Όμως, τον Σεπτέμβρη του τρέχοντος σχολικού έτους (2023-24) η απόφαση των προσλήψεων των αναπληρωτών αντί να ανακοινωθεί έστω την 1η Σεπτεμβρίου, ώστε να ξεκινήσει να προσμετριέται η προϋπηρεσία των αναπληρωτών από την αρχή της σχολικής χρονιάς, ανακοινώθηκε στις 4 Σεπτεμβρίου! Αποτέλεσμα αυτής της απαράδεκτης απόφασης, είναι και η αφαίρεση των πολύτιμων ημερών προϋπηρεσίας.

Έτσι, στην παραπάνω κατηγορία των συναδέλφων φαίνεται να μπαίνει φρένο στο δικαίωμα του διορισμού τους, καθώς, όχι με δική τους προφανώς ευθύνη, για 3 ημέρες δεν συμπληρώνεται η πολυπόθητη διετία τη στιγμή όμως που εργάζονται κανονικά από την αρχή της χρονιάς! Πώς γίνεται λοιπόν το Υπουργείο να απαιτεί την υπηρέτηση 2 «πλήρων» διδακτικών ετών και ταυτόχρονα με απαράδεκτα τεχνάσματα να υπονομεύει την προϋπηρεσία των συναδέλφων;

Κυβέρνηση και ΥΠΑΙΘ οφείλουν εδώ και τώρα να λύσουν την αδικία που οι ίδιοι δημιούργησαν με την πολιτική τους.

Απαιτούμε:

Στο δημόσιο δωρεάν σχολείο δεν περισσεύει κανείς/καμία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου