Έξοδος με καλή παρέα… Τι μπορεί να σκέφτεται η… καλή σας

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

Η δική σας περίπτωση δεν είναι μια από εκείνες που όταν ένας από τους δύο βγαίνει σόλο με τους φίλους ή τις φίλες του, ο άλλος του εύχεται ολόψυχα και γαλήνια να περάσει όμορφα ό,τι κι αν κάνει. Ok, δεν είστε οι μόνοι. Είστε πάρα πολλοί, βασικά.

Είτε σε μόνιμη βάση είτε κατά περίπτωση (π.χ. μπαρότσαρκα με φίλους single που παίζει το μάτι τους ένα Σάββατο βράδυ), η ανακοίνωση μιας βραδινής εξόδου σου με τους κολλητούς την κάνει να ζορίζεται.

Αναρωτιέσαι «μα γιατί;» και σκέφτεσαι καλή και χρυσή, ναι, αλλά γιατί να μην είναι μια από εκείνες που θα σε ξεπροβόδιζαν μετά σταυρώματος και κατόπιν θα κάθονταν σαν την καλή κλώσσα με την κουβέρτα στον καναπέ να βγάζουν όλη νύχτα τα φρύδια τους, στέλνοντας σου ένα χαλαρό μηνυματάκι στο τρίωρο, τύπου «πώς τα περνάς μωρό μου;».

Οι λόγοι για τους οποίους δεν αντιδρά έτσι «ιδανικά», όπως, άλλωστε εκατομμύρια ακόμα γυναικών (και αντρών) σ’ αυτόν τον πλανήτη, είναι πολλοί. Όλοι όμως απορρέουν από τις παρακάτω βαθιές αιτίες:

Νιώθει ανασφάλεια

  Δεν σου έχει εμπιστοσύνη. Αν έχεις δώσει δικαιώματα στο παρελθόν, γνωρίζεις και το λόγο που κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα. Αλλά να ξέρεις πως μερικές φορές εμείς οι γυναίκες δεν χρειαζόμαστε πολύ προφανή πράγματα για να αισθανθούμε ασταθείς στη σχέση μας. Σ’ αυτήν την περίπτωση, αυτό που νιώθει είναι η άμεση συνέπεια για κάτι που κάνεις ή δεν κάνεις και σίγουρα δεν της αρέσει. Είτε π. χ. Φταίει ο τρόπος σου – κάθε φορά που νυχτοπερπατάς χωρίς εκείνη, πετάς σκούφιες και αυτό βγαίνει προς τα έξω ή εξαφανίζεσαι και δεν σηκώνεις τηλέφωνα ή αργείς δραματικά να απαντήσεις ή επιδιώκεις να κάνεις πράγματα κυρίως με τους φίλους σου και όχι μαζί της.

Ρώτησέ τι είναι αυτό που την ενοχλεί, αν δεν ξέρεις ήδη δηλαδή, και άλλαξέ τό, αν περνάει από το χέρι σου. Προετοιμάσου, ίσως ακούσεις κάτι που δεν περιμένεις με τίποτα.

Ζηλεύει

  Πολύ φυσιολογικό, σωστά; Αν υπερβαίνει τα όρια όμως και γίνεται πρόβλημα (το να σου στέλνει αδιάκοπα μηνύματα ενώ είσαι έξω, είναι ήδη ένα τέτοιο), πρέπει να λυθεί. Συνήθως οι μεγάλες ζήλιες για τέτοιου είδους θέματα βγαίνουν στην αρχή μιας σχέσης. Αν έχουν περάσει πέντε χρόνια και δεν έχει αντιμετωπιστεί το θέμα, μάλλον σου αρέσει που κάνει σαν τρελή όταν ξεπορτίζεις με τους φίλους σου. Είναι αλήθεια πως δεν εκφράζουμε όλοι τη ζήλια μας με τον ίδιο τρόπο και κόπο. Τι να κάνεις; Μην την αφήνεις στην απέξω. Επικοινώνησε εσύ μαζί της πρώτα αφού βγεις και όταν επιστρέψεις μην περιοριστείς σ’ ένα «καλά». Πες της πώς πέρασες, τι έκανες, κανένα αστείο σκηνικό και φρόντισε την επόμενη έξοδο να την κανονίσεις μαζί της. Άσε τους εγωισμούς και την αντίδραση.

Επίσης: Εξέτασε το ενδεχόμενο να μη ζηλεύει παθολογικά και απλά να σου κάνει αντίποινα για τις φορές που βγαίνει μόνη της και την πρήζεις εσύ ή ακόμα χειρότερα μουτρώνεις και δε βγαίνει καθόλου.

Οι φίλοι σου είναι «λύκοι»

  Πώς εσύ στραβώνεις όταν βγαίνει μ’ εκείνη τη χωρισμένη φίλη που ψάχνει μανιωδώς για γκόμενο; Ε, κάπως έτσι και χειρότερα, αν συνυπολογίσεις τον υψηλό βαθμό κτητικότητας που διέπει τις περισσότερες γυναίκες όσον αφορά στη σχέση τους. Αλλιώς θα της έρθει αν η παρέα σου είναι φίλοι που γνωρίζει – και συμπαθεί – κι αλλιώς αν το ξενυχτάς με τα παιδιά από το στρατό που ζήτημα να έχει δει μια φορά στη ζωή της ή τον άλλο τον παλιόφιλο που φωνάζει από χιλιόμετρα «λιγούρης». Και η αλήθεια είναι πως το ξέρεις κι εσύ κατά βάθος, έχει ταλέντο στο να «κόβει» τους ανθρώπους. Οπότε, μην προσπαθήσεις να την πείσεις για το αντίθετο. Κι αν όντως βγαίνεις μόνος και επίμονα με τυπάκια που ψάχνονται, μάλλον δικαιολογημένα τρως παντόφλα.

Τι να κάνεις για να μη φρικάρει (σε τίτλους)

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου