Καιρός: Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος στη χώρα – Ποιες περιοχές θα έχουν 40άρια

Δεν υπάρχουν σχόλια


Καύσωνας διαρκείας έρχεται στη χώρα, με τα μελτέμια να επιμένουν δημιουργώντας ένα εκρηκτικό κοκτέιλ στην ατμόσφαιρα.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία η θερμοκρασία τοπικά θα φτάσει ακόμα και τους 40 βαθμούς, ενώ θα πνέουν βοριάδες 6 μποφόρ με κάποιες συννεφιές στις θερμές ώρες της ημέρας.

Πιο αναλυτικά, ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά και στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας χώρας, όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν και τοπικοί όμβροι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 38 με 40 βαθμούς Κελσίου. Στη νησιωτική χώρα θα φτάσει τους 31 με 33 βαθμούς και κατά τόπους στα νησιά του Ιονίου, του ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και τη νότια Κρήτη τους 34 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 37 με 38 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια και τα ανατολικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη γενικά αίθριος καιρός, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί στα 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός στην υπόλοιπη Ελλάδα

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Ο καιρός την Πέμπτη 11 Ιουλίου

Ο καιρός την Παρασκευή 12 Ιουλίου

Ο καιρός το Σάββατο 13 Ιουλίου

Ο καιρός την Κυριακή 14 Ιουλίου

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου