ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ… Άρθρο του Δικηγόρου Καπζά Μουζαφέρ

Δεν υπάρχουν σχόλια

 

Αγαπητοί συνδημότες μου! Όλοι γνωρίζουμε ότι ο Δήμος Μύκης αντιμετωπίζει πολύ σοβαρά προβλήματα. Το σημαντικότερο από αυτά είναι το πρόβλημα του νερού, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Απορρίμματα, ανακύκλωση, δρόμοι, παιδικές χαρές, εγκαταστάσεις βιολογικού καθαρισμού, καθαρισμός και ασφάλεια χωμάτινων δρόμων κλπ.. Συμφωνώ με όλα αυτά. Αυτά τα προβλήματα αναφέρονται από τον καθένα κατά καιρούς.
Υπάρχει όμως ένα τέτοιο σοβαρό πρόβλημα που, εκτός από μία διοίκηση, δυστυχώς, κανένας άλλος δεν έχει το θάρρος να αναλάβει την ευθύνη. ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΩΝ ΑΔΕΣΠΟΤΩΝ, ΕΠΙΘΕΤΙΚΩΝ, ΑΡΡΩΣΤΩΝ ΣΚΥΛΩΝ. Αν θυμάστε, ο μόνος που ανέδειξε το πρόβλημα των σκύλων και υποσχέθηκε να το αντιμετωπίσει ήταν η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ και με επικεφαλή τον Τζεμήλ ΚΑΠΖΑ. Θυμηθείτε, ενώ εξέφραζε αυτό το σοβαρό πρόβλημα, δεχόταν σαρκαστική κριτική από πολλούς. 

Κατά την περίοδο της διοίκησης του στον Δήμο Μύκης έγιναν οι περισσότερες στειρώσεις, εκπονήθηκε μελέτη κατασκευής κυνοκομείου, έγιναν συνεργασίες με εθελοντικές φιλοζωικές οργανώσεις από το εξωτερικό. Κατά τη θητεία του υποβλήθηκε αίτημα για πρόσληψη μόνιμου κτηνιάτρου στο δήμο. Ενώ γίνονταν όλα αυτά, όλοι απλώς παρακολουθούσαν, γελώντας κάτω από την μουστάκι τους λέγοντας « καλά αυτός ο άνθρωπος δεν είχε τίποτα άλλο να κάνει». Δόξα τω Θεώ δεν προσπάθησαν να το σταματήσουν.

Τώρα θέλω να σας ρωτήσω. Έχει μιλήσει κάποιος άλλος, εκτός από τον Τζεμήλ ΚΑΠΖΑ, τουλάχιστον για το πρόβλημα των αδέσποτων σκύλων; Δεν μίλησε. Δεν θέλω να αδικήσω κανέναν καθώς και η προηγούμενη διοίκηση προσπάθησε να κάνει το καθήκον της στα πλαίσια του νόμου. Ακριβώς για να πει ότι κάναμε ό,τι ήταν απαραίτητο. Όμως δεν έγινε ούτε ένα βήμα παραπέρα. Δυστυχώς, η προηγούμενη διοίκηση κράτησε στα συρτάρια τη μελέτη του έργου του κυνοκομείου που ξεκίνησε η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ. Η σημερινή διοίκηση θα πρέπει να το ανασύρει. Θα πρέπει να το συνεχίσει και αν υπάρχουν ελλείψεις, να διορθωθούν και να εφαρμοστεί η μελέτη αυτή. Η καταπολέμηση του προβλήματος των αδέσποτων σκύλων είναι μια σοβαρή υπόθεση. 

Είμαστε μάρτυρες ότι οι επιθέσεις σκύλων αυξάνονται συνεχώς. Γνωρίζουμε επίσης ότι μεταδίδουν διάφορες ασθένειες. Υπάρχει κάτι τόσο σημαντικό όσο η ανθρώπινη υγεία; Φυσικά, είμαι και άνθρωπος που αγαπά τα ζώα. Δεν θέλω να βλάψει κανείς κανένα ζώο. Μάλιστα υποστηρίζω ότι κανείς δεν έχει το δικαίωμα το στερεί τη ζωή τους με τα χέρια του. Όμως η προστασία των ανθρώπων είναι πλέον καθήκον των δήμων σύμφωνα με το νόμο. Αναμένουμε από τη νέα διοίκηση να κάνει σοβαρά βήματα για τα αδέσποτα σκυλιά. Πόσοι ακόμη άνθρωποι θα καταλήξουν στο νοσοκομείο ως αποτέλεσμα επιθέσεων σκύλων; Τι άλλο περιμένει; Πρέπει να αναλάβετε δράση αμέσως.

Εν τω μεταξύ, εμείς οι πολίτες έχουμε καθήκον και υποχρέωση ως προς αυτό. Ο καθένας πρέπει να κάνει το καθήκον του. Πρώτα από όλα, οι ιδιοκτήτες ζώων θα πρέπει να ενημερωθούν για αυτό το θέμα και να τους δοθούν σαφείς οδηγίες. Τα σκυλιά των ιδιοκτητών πρέπει να είναι καταχωρημένα και να ελέγχονται συνεχώς. Νομίζω ότι η πηγή του προβλήματος προέρχεται από εδώ. Η κακομεταχείριση των αδέσποτων σκύλων τα κάνει επιθετικά, λένε οι ειδικοί. Γι’ αυτό τα παιδιά, ειδικά, δεν πρέπει να επιτίθενται στα σκυλιά. Κανείς δεν πρέπει να τους φέρεται άσχημα. 

Ούτε κακό να τους κάνουν. Ως εκ τούτου, η νέα διοίκηση του Δήμου Mύκης θα πρέπει να αντιμετωπίσει σοβαρά το ζήτημα των αδέσποτων σκύλων, που εξακολουθεί να αποτελεί σοβαρό πρόβλημα σε όλη τη χώρα. Αν υπάρχουν πράγματα που πρέπει να κάνουν επ’ αυτού οι κτηνοτρόφοι και οι πολίτες, και σαφώς υπάρχουν, να κρατούν πάντα στην επικαιρότητα το θέμα και να κινητοποιήσουν τους πάντες, για να λυθεί το πρόβλημα. 

  • Ως δημότης και δικηγόρος θα παρακολουθώ στενά αυτό το θέμα. 
  • Εύχομαι σε όλους καλό καλοκαίρι!
Άρθρο του Δικηγόρου Καπζά Μουζαφέρ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου