ΔΥΠΑ: Δείτε πότε θα καταβληθούν τα επιδόματα και το δώρο Πάσχα στους ανέργους

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Πότε θα το λάβουν οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα

Η ΔΥΠΑ, θα καταβάλει νωρίτερα και συγκεκριμένα την εβδομάδα πριν την Μεγάλη Εβδομάδα τα επιδόματα και το δώρο Πάσχα στους ανέργους.

Ειδικότερα την εβδομάδα 22 με 26 Απριλίου αναμένεται να καταβληθεί το δώρο Πάσχα 2024 και να γίνει η προπληρωμή των τακτικών επιδομάτων ανεργίας, επιδομάτων μακροχρονίως ανέργων και των βοηθημάτων ανεργίας αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων και στις δικαιούχους της ειδικής παροχής προστασίας της μητρότητας.

Η προπληρωμή θα ολοκληρωθεί αυτόματα, μέσω απευθείας κατάθεσης στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων.

Για τους ανέργους το Δώρο Πάσχα είναι ίσο με το μισό του μηνιαίου ποσού του επιδόματος ανεργίας ενώ χορηγείται ολόκληρο μόνο όταν οι δικαιούχοι έχουν επιδοτηθεί για όλο το χρονικό διάστημα από 1ης Ιανουαρίου έως 30 Απριλίου.

Πότε θα πληρωθεί το Δώρο Πάσχα 2024 σε εργαζόμενους

  • Το αργότερο μέχρι την Μεγάλη Τετάρτη, δηλαδή την Πρωτομαγιά, οι εργαζόμενοι θα δουν στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς το δώρο Πάσχα για το 2024.
  • Ωστόσο οι εργοδότες έχουν την ευχέρεια να το καταθέσουν και νωρίτερα.
  • Για 600.000 εργαζομένους το δώρο Πάσχα θα είναι αυξημένο ακριβώς λόγω της αύξησης του κατώτατου μισθού από 780 ευρώ στα 830 ευρώ.
  • Για παράδειγμα κάποιος που αμείβεται σήμερα με τα 780 ευρώ του κατώτατου μισθού θα έπαιρνε δώρο Πάσχα 406,25 ευρώ. Με την νέα αύξηση θα λάβει δώρο Πάσχα 432,29 ευρώ.
  • Το δώρο Πάσχα υπολογίζεται βάσει των καταβαλλόμενων τακτικών αποδοχών την 15η ημέρα πριν το Πάσχα, εφόσον αυτές είναι ίσες ή ανώτερες των νομίμων. Επομένως οι αποδοχές αυτές θα είναι αυξημένες κατά 6,4% λόγω της αύξησης του κατώτατου μισθού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου