Ηράκλειο: «Σας ζητάω ένα μεγάλο συγγνώμη»-Το συγκλονιστικό σημείωμα του καρκινοπαθή που αυτοκτόνησε

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


«Σας ζητάω ένα μεγάλο συγγνώμη για την αποτρόπαια πράξη που έκανα. Δεν μπορείτε να καταλάβετε τους πόνους, ειδικά την τελευταία εβδομάδα γι’ αυτό δεν μπορούσα να κοιμηθώ», έγραψε στο σημείωμα που άφησε ο 72χρονος καρκινοπαθής από την Κρήτη που αυτοκτόνησε ενώ περίμενε να πάρει το ανακουφιστικό του φάρμακο το οποίο όμως είναι σε έλλειψη.

Ο 72χρονος πωλητής βιβλίων διαγνώστηκε στα τέλη Δεκεμβρίου με καρκίνο του πνεύμονα.

«Αυτός ήταν ο πατέρας μου. Καρκινοπαθής σε προχωρημένο στάδιο που διαλύθηκε μέσα στο διαλυμένο ΕΣΥ, με εξετάσεις που έπρεπε να κάνει εκτός νοσοκομείου με το εξαντλημένο φάρμακο της χημειοθεραπείας που έπρεπε να βρει και να φέρει ο ίδιος στο νοσοκομείο, χωρίς καμία ψυχολογική υποστήριξη, από τον Άννα στον Καϊάφα με το Port για τη χημειοθεραπεία ήδη έναν μήνα στο σώμα του και τελικά αυτοκτόνησε την Κυριακή το μεσημέρι», είπε η κόρη του 72χρονου στο Mega.

Πριν ξεκινήσει τις χημειοθεραπείες θα έπρεπε κάθε φορά να προμηθεύεται ένα φάρμακο και να το παίρνει μαζί του στο νοσοκομείο. Δυστυχώς, το φάρμακο εκείνες τις ημέρες δεν υπήρχε πουθενά.

«Μας λέει ο πρόεδρος των φαρμακοποιών ότι δεν εισάγεται γιατί δεν συμφέρει», είπε ο ξάδερφός του.

Το φάρμακο βρέθηκε τελικά τη Δευτέρα 4 Μαρτίου, ήρθε από τη Γερμανία, σύμφωνα με τους συγγενείς του και το ραντεβού για τη χημειοθεραπεία τελικά κλείστηκε. Ο 72χρονος όμως δεν άντεχε άλλο τους αφόρητους πόνους και την αγωνία.

Με παρέμβασή του στο MEGA, o υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ανέφερε ότι η εισαγωγή του συγκεκριμένου φαρμάκου εξασφαλίστηκε άμεσα και το πρώτο ραντεβού για τον 72χρονο, σύμφωνα με το ηλεκτρονικό σύστημα, ήταν προγραμματισμένο για την προηγούμενη Δευτέρα, στο οποίο δεν προσήλθε.

«Ακούστηκε ότι την ευθύνη την είχε το ΕΣΥ. Δεν είναι ακριβές. Η ετοποσίδη είναι ένα φτηνό φάρμακο. Υπήρξε έλλειψη για μερικές μέρες. Είχαμε παρέμβει άμεσα από το υπουργείο και είχαμε εξασφαλίσει παραγγελία άμεσα να γίνει κανονική εισαγωγή. Είχαμε κλείσει στον ασθενή ραντεβού σύμφωνα με το ηλεκτρονικό σύστημα στις 4/3, εκείνος δεν προσήλθε και κλείσαμε νέο ραντεβού για σήμερα», σημείωσε επίσης.

Από το νοσοκομείο του Ηρακλείου λένε ότι όντως το φάρμακο ήταν σε έλλειψη, ωστόσο κατάφεραν να βρουν μια μονάδα με την οποία ο 72χρονος θα μπορούσε να ξεκινήσει τις θεραπείες του, από άλλο ασθενή που είχε ολοκληρώσει το σχήμα του.

Ο 72χρονος κηδεύτηκε σήμερα (12/3) σε κλίμα οδύνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου