Μερικά χιλιόμετρα μακριά… Έχει μέλλον μια σχέση από απόσταση;

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Όλες οι σχέσεις είναι δύσκολες. Όλες περνούν από διάφορα στάδια τα οποία είτε τις δυναμώνουν είτε τις καταστρέφουν. Και μετά είναι και οι σχέσεις από απόσταση. Εκεί τα πράγματα δυσκολεύουν λίγο. Έχει μέλλον μια σχέση από απόσταση;

Σύμφωνα με την έρευνα άτομα τα οποία έχουν σχέση από απόσταση νιώθουν μεγαλύτερη οικειότητα από ζευγάρια τα οποία έχουν σχέση και βλέπονται κάθε μέρα.

Η λογική πίσω από την αυξημένη οικειότητα βρίσκεται στο γεγονός ότι τα ζευγάρια που έχουν σχέση από απόσταση , μοιράζονται περισσότερα πράγματα για τον εαυτό τους.

Πολλές φορές όταν έχεις σχέση με κάποιον που δεν μπορείς να είσαι μαζί του όλη την ώρα έχεις τη τάση να περνάς περισσότερες ώρες στο τηλέφωνο, να ανταλλάζεις email ή sms.

Η τεχνολογία γίνεται μέσο που σας φέρνει κοντά και σας κρατά σε επικοινωνία. Τα τηλεφωνήματα συνήθως εξελίσσονται σε βαθιές συζητήσεις για θέματα που θα μπορούσαν να είχατε παραβλέψει αν βρισκόσασταν καθημερινά.

Ενώ η έρευνα εξετάζει την επικοινωνία στη σχέση περισσότερο από ότι την ποιότητα της σχέσης, μας επιφέρει την προσοχή μας στην όλη έννοια της σχέσης εξ’ αποστάσεως.

Αντίθετα από αυτό που πιστεύουν οι περισσότεροι για τη σχέση εξ αποστάσεως, ότι δηλαδή αυτές οι σχέσεις δεν είναι συχνές, αντιθέτως είναι. Και δεν είναι απαραίτητα καταδικασμένες.

Έχοντας διαβάσει αυτή την έρευνα ίσως πρέπει να κοιτάξουμε και τη δική μας σχέση: Ποια πράγματα θεωρούμε δεδομένα; Θα πρέπει , αν θέλουμε να κρατήσει η σχέση μας, να βάλουμε μια μικρή απόσταση μεταξύ μας ώστε να μπορέσουμε να ανανεώσουμε τη σχέση μας και να ανακαλύψουμε ξανά το σύντροφό μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου