Γυμνασμένο κορμί… Τα πλεονεκτήματα πέρα από το οφθαλμοφανές

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Τα οφέλη της γυμναστικής στην υγεία είναι γνωστά, όμως πλέον οι έρευνες αποκαλύπτουν ότι η άσκηση δεν κάνει καλό μόνο στην φυσική μας κατάσταση αλλά και στις σχέσεις μας.

Η γυμναστική, μάλιστα, επηρεάζει άμεσα τις σχέσεις με τον σύντροφό σας χάρη σε 5 σημαντικά οφέλη που μας προσφέρει:

Μειώνει το άγχος: Αν νιώθετε αγχωμένοι γυμναστείτε. Με την γυμναστική θα ξεχαστείτε και θα αφήσετε πίσω σας προβλήματα που τυχόν σας παιδεύουν. Μόλις επιστρέψετε κάντε ένα ντους και θα δείτε πως ότι πρόβλημα και αν έχετε θα έχει ξεχαστεί. Αυτό θα το καταλάβετε και από το πως θα αντιμετωπίσετε τον σύντροφο σας.

Έχετε περισσότερη ενέργεια: Μετά την γυμναστική το σώμα σας οξυγονώνεται καλύτερα. Αυτό βοηθάει και στην ενέργεια σας αλλά και στην διάθεση. Θα νιώθετε πιο καλά έτσι ώστε να περάσετε χρόνο με τον φίλο σας ή την οικογένεια σας.

Τονώνει την αυτοπεποίθηση σας: Η γυμναστική σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο έντυπο Journal of Health Psychology ενισχύει την αυτοπεποίθησή σας με αποτέλεσμα να αισθάνεστε καλύτερα για τον εαυτό σας και για την σχέση σας.

Κάνετε σωστές επιλογές: Με την γυμναστική πηγαίνει περισσότερο οξυγόνο στο εγκέφαλο με αποτέλεσμα να παίρνετε εύκολα αποφάσεις. Αυτό σας βοηθάει και στις αποφάσεις που έχετε να κάνετε για την σχέση σας.

Κοιμάστε καλύτερα: Η έλλειψη ύπνου όχι μόνο δεν σας επιτρέπει να είστε αποτελεσματικοί την επόμενη μέρα αλλά μπορεί να προκαλέσει ανυπομονησία, γκρίνια και ευαισθησία. Σύμφωνα με έρευνες, ο ποιοτικός ύπνος επηρεάζει θετικά την υγεία σας αλλά και τις σχέσεις σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου