Το πρόγραμμα εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821 στην Ξάνθη

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Για τον εορτασμό της εθνικής επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, ορίζονται οι παρακάτω εορταστικές εκδηλώσεις:

Γενικός σημαιοστολισμός σε όλη την επικράτεια, από την ογδόη πρωινή ώρα της 23ης έως τη δύση του ηλίου της 25ης Μαρτίου 2024.

Φωταγώγηση όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 24ης και 25ης Μαρτίου 2024.

Επίσημη έπαρση της Σημαίας στην Κεντρική Πλατεία της πόλης. Τιμές θα αποδοθούν από Στρατιωτικό Άγημα και τη μουσική του Δ΄ ΣΣ, την Κυριακή 24 Μαρτίου 2024 στις 08:00π.μ.

Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2024

  • Πραγματοποίηση ομιλιών σε ειδικές συγκεντρώσεις στα σχολεία, στις δημόσιες υπηρεσίες και στα ΝΠΔΔ κτλ.

12:00 Επιμνημόσυνη δέηση, στο Μνημείο Πεσόντων της πόλης, και απότιση φόρου τιμής με κατάθεση στεφάνων παρουσία αρχών, από τους σπουδαστές, μαθητές, προσκόπους και οδηγούς, συλλόγους, οργανώσεις, σωματεία, ιδρύματα. Τιμές θα αποδώσει η Φιλαρμονική του Δήμου Ξάνθης. Η παρουσία των σχολείων αφορά μόνο τους σημαιοφόρους, τους παραστάτες και τον/την επικεφαλής εκπαιδευτικό.

Δευτέρα, 25 Μαρτίου 2024

07:00 Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες σε όλες τις εκκλησίες και ανάκρουση Εωθινού και εμβατηρίων από τις Φιλαρμονικές του Δ΄Σ.Σ. και του Δημοτικού Ωδείου Ξάνθης.

10:30 Επίσημη δοξολογία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό της Του Θεού Σοφίας χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων.

Τέλος προσέλευσης επισήμων, 10:20 π.μ.

Μετά την δοξολογία, θα εκφωνηθεί στον Ιερό Ναό, ο πανηγυρικός της Ημέρας από την Εκπαιδευτικό της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης κα. Ματσούδη Ζηνοβία, Διευθύντρια του Γυμνασίου Σμίνθης.

11:00 Δεξίωση από την Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ξάνθης κα. Πολυξένη Μπρίκα στην αίθουσα συσκέψεων της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης.

11:45 Επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων της πόλης χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων. Κατάθεση στεφάνων από τον Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης, τους Βουλευτές, τον Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ξάνθης, το Στρατηγό Διοικητή Δ΄ΣΣ, το Δήμαρχο Ξάνθης, τον Πρύτανη του ΔΠΘ, τον Αστυνομικό Διευθυντή, τον Διοικητή του Λιμεναρχείου Πόρτο Λάγους, τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, το Σύνδεσμο Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, την Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών, την Ένωση Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας, το Σύνδεσμο Εφέδρων Αξιωματικών, όλες τις Εφεδροπολεμιστικές Οργανώσεις και τους εκπροσώπους αναγνωρισμένων Αντιστασιακών Οργανώσεων καθώς και από όποιον Εκπρόσωπο Νομικού Προσώπου επιθυμεί να τιμήσει την Ημέρα αυτή ενημερώνοντας έγκαιρα την υπηρεσία μας στα τηλ.: 25413501103, 2541350112, 2541350111.

  • Στη συνέχεια θα τηρηθεί σιγή ενός λεπτού.
  • Τιμές θα αποδοθούν από το Δ΄ Σώμα Στρατού.

12:00 Παρέλαση των πολιτιστικών – αθλητικών οργανώσεων, της φοιτητικής και μαθητικής νεολαίας, των σωμάτων Ελλήνων προσκόπων και Ελληνικού Οδηγισμού, των ενόπλων δυνάμεων, της ελληνικής αστυνομίας κ.λ.π.

18:10 Υποστολή της Σημαίας στην Κεντρική Πλατεία της πόλης. Τιμές θα αποδώσει Στρατιωτικό Άγημα και η Μουσική του Δ΄ ΣΣ.

Σε ό,τι αφορά τις Ιεροτελεστίες, παρακαλείται να ρυθμίσει η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης.

Τα θέματα που αφορούν τάξη, απονομή τιμών, σημαιοστολισμό, κίνηση τροχοφόρων, παράταξη κτλ. παρακαλούνται να ρυθμίσουν οι αρμόδιες Στρατιωτικές, Αστυνομικές και Δημοτικές Αρχές.

Τελετάρχες ορίζονται υπάλληλοι της Π.Ε. Ξάνθης.

Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕ ΞΑΝΘΗΣ

ΠΟΛΥΞΕΝΗ ΜΠΡΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου