Πέρασε το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά Πανεπιστήμια: Δεκτό επί της Αρχής με 159-129 ψήφους

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Πέρασε το νομοσχέδιο… Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την δημιουργία θεσμικού πλαισίου λειτουργίας παραρτημάτων διεθνών μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα.

Τι κι αν οι φοιτητές αντιδρούν; Τι κι αν υπήρξαν επεισόδια και αναταραχές;

Το ΠΑΣΟΚ μετά από συνεχόμενες μετατοπίσεις και παλινωδίες τελικά αρνήθηκε να στηρίξει τις ρυθμίσεις, ενώ καταψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ και το σύνολο των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Ωστόσο, το νομοσχέδιο πέρασε.

«Έχω την τιμή να σας ανακοινώσω τη διαδικασία της ονομαστικής ψηφοφορίας, ηλεκτρονικής, θα καταχωρηθεί στα πρακτικά της συνεδρίασης…», είπε ο πρόεδρος της Βουλής μετά από την ολοκλήρωση της διαδικασίας.

«Θα εμφανιστεί στις οθόνες της αίθουσας», πρόσθεσε και συμπλήρωσε.

«Για την εξυπηρέτηση των δημοσιογράφων θα πρέπει να πούμε ότι επί της Αρχής ψήφισαν:

  • 159 ναι
  • 129 όχι
  • 11 παρών

Σύνολο ψηφισάντων 299

Τα υπόλοιπα για τα άρθρα στις οθόνες της αίθουσας. Έγινε δεκτό επί της Αρχής το νομοσχέδιο», συμπλήρωσε επίσης ο πρόεδρος της Βουλής.

Τι ειπώθηκε νωρίτερα στο ρεπορτάζ από το Action24:

  • Της ψηφοφορίας προηγήθηκε σφοδρή πολιτική σύγκρουση με τους πολιτικούς αρχηγούς να εγκαινιάζουν την προεκλογική περίοδο των ευρωεκλογών.

Η ψηφοφορία διήρκεσε περίπου δύο ώρες, παρά το γεγονός ότι γίνεται ηλεκτρονικά.

Η καθυστέρηση είχε να κάνει με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου, αλλά και δύο ακόμη βουλευτών της, της Τζώρτζιας Κεφαλά και της Ελένης Καραγεωργοπούλου, που παρέμειναν στην αίθουσα για να επεξεργαστούν ένα-ένα τα προς ψήφιση άρθρα για να αποφασίσουν τι θα ψηφίσουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου