«ΕΙΚΟΝΙΚέΣ» ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ. Tέλος στο Δήμο Ξάνθης από 1/1/2024! Ορθολογικότερη κατανομή των εργασιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σαφέστατο και ξεκάθαρο μήνυμα του νέου Δήμαρχου Ξάνθης Στράτου Κοντού στους υπαλλήλους: «Δεν θα αμείβονται υπερωριακές εργασίες χωρίς αναλυτική περιγραφή»!

*Οι προηγούμενοι Δήμαρχοι για να τα έχουν καλά με τους υπαλλήλους, «άφηναν» τους προϊσταμένους ανεξέλεγκτα και επί χρόνια να «ικανοποιούν» αόριστες εργασίες!

«Άμα δεν σπάσεις τα αυγά δεν κάνεις ομελέτα...», λέει μια παροιμία κι αυτό φαίνεται πως κάνει ευθύς εξ’ αρχής ο νέος Δήμαρχος Ξάνθης Στράτος Κοντός, αδιαφορώντας για την «λογική» που επί χρόνια αναπτύσσουν οι δημοτικοί υπάλληλοι ότι «χωρίς αυτούς δεν μπορεί να κερδίσει τον Δήμο Ξάνθης ένας υποψήφιος δήμαρχος...»!

Αδιαφορώντας πλήρως λοιπόν με τις λογικές του υπαλληλικού κατεστημένου στο Δήμο Ξάνθης και αυτά που επί 10ετίες προσπαθούσαν να «περάσουν» με τους προϊσταμένους τους οι περισσότεροι Δήμαρχοι προκειμένου να «συντηρήσουν» υπό την... «εποπτεία» έναν δήμαρχο, κάθε μέρα και «εκπλήσσει» και περισσότερους,!!!

Έτσι σύμφωνα με αποκλειστικές δημοσιογραφικές πληροφορίες, έδωσε σαφέστατη εντολή στους προϊσταμένους των υπηρεσιών ότι, «τέλος» πλέον οι «εικονικές» υπερωρίες που στην ουσία επιβάρυναν τους δημότες, προκειμένου ο Δήμος Ξάνθης να νοικοκυρευτεί και τέλος οι αλόγιστες σπατάλες!!!!

Έτσι ενώ οι  προηγούμενοι Δήμαρχοι Ξάνθης (σ.σ. Επί Αειμνήστου Φ. Αμοιρίδη ακόμη...), για να τα έχουν καλά με τους υπαλλήλους, «άφηναν» τους προϊσταμένους ανεξέλεγκτα και επί χρόνια να «ικανοποιούν» αόριστες εργασίες με... «μαϊμού» υπερωρίες και πλήρωνε φυσικά ο... λαός!!! Δηλαδή οι δημότες της Ξάνθης!!!

Έτσι σύμφωνα με έγγραφο που ήδη πήγε στις υπηρεσίες και ιδίως στους προϊσταμένους των Υπηρεσιών (σ.σ. Φυσικά δεν θα σχολιάσω ότι μετά τις ύβρεις, έρχεται η Νέμεσις... για ορισμένες προϊσταμένους!), ο «Μ» αποκαλύπτει σήμερα το παρακάτω έγγραφο ντοκουμέντο που εστάλη στις υπηρεσίες και αναφέρει τα εξής, ενώ έπεται επιτέλους ο νέος ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ Δήμου Ξάνθης!!!

ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ -ΤΕΛΟΣ ΟΙ «ΜΑΪΜΟΥ» ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ


«Σας ενημερώνουμε ότι από 01/01/2024 σε όλα τα υπηρεσιακά σημειώματα υπερωριακής εργασίας θα πρέπει να γίνεται αναλυτική περιγραφή της υπερωριακής εργασίας που πραγματοποιήθηκε και να αναφέρεται η έκτακτη, εποχιακή ή άλλη απρόβλεπτη υπηρεσιακή ανάγκη, που επέβαλε την παροχή υπερωριακής εργασίας πέρα από το κανονικό ωράριο από μέρους των υπαλλήλων.

Αιτιολογικές γενικές και αόριστες όπως «καθαρισμός σχολείου, διεκπεραίωση – έλεγχος εγγράφων, τακτοποίηση αρχείου, σύνταξη σχεδίου, ομαλή διεξαγωγή εκδηλώσεων, επίβλεψη προσωπικού, κ.α.» δεν θα γίνονται δεκτές.

Δεν θα αμείβονται υπερωριακές εργασίες που ήταν εκ των προτέρων γνωστές στην υπηρεσία και οι προϊστάμενοι θα έπρεπε έγκαιρα να προβούν σε ορθολογικότερη κατανομή των εργασιών και να είναι σε θέση οι υπηρετούντες υπάλληλοι να τις διεκπεραιώσουν εντός του κανονικού ωραρίου.

Η εκκαθαρίστρια αποδοχών» 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου