Αγρότες: Κατεβαίνουν κανονικά αλλά λιγότεροι στο κέντρο της Αθήνας-Ποιο το επιχειρησιακό σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Οι αγρότες θα κατεβούν -κανονικά- στο κέντρο της Αθήνας, όπως άλλωστε είχαν προαναγγείλει τα προηγούμενα 24ωρα. Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη στο Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ, όσον αφορά το επιχειρησιακό σχέδιο.

Σύμφωνα με το OPEN, η λεπτομέρεια στην υπόθεση είναι ότι ο αριθμός των τρακτέρ θα είναι, τελικά, μικρότερος από τον αρχικό, επομένως η ΕΛ.ΑΣ. είναι σύμφωνη, ώστε να εισέλθουν στον αστικό ιστό της πρωτεύουσας, δηλαδή στο κέντρο της Αθήνας.

Όμως, για να συμβεί αυτό λαμβάνεται ως δεδομένο ότι δεν θα κατέβουν μέχρι τα όρια του νομού Αττικής, όσα τρακτέρ βρίσκονται -το τελευταίο διάστημα- στα μπλόκα.

Όπως αναφέρει η ρεπόρτερ, Μίνα Καραμήτρου στο cnn, στη σύσκεψη που έγινε σήμερα το πρωί στην Κατεχάκη, αναλύθηκαν οι τελευταίες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ο αριθμός των τρακτέρ θα είναι τέτοιος που θα επιτραπεί να μπουν στην πρωτεύουσα ακολουθώντας συγκεκριμένο δρομολόγιο.

Μπροστά στο ενδεχόμενο έντασης στην Εθνική Οδό, τη στιγμή μάλιστα που είναι ανοιχτό και το μέτωπο των Πανεπιστημίων, οι αρχές κάνουν ένα βήμα πίσω και επιτρέπουν στα γεωργικά μηχανήματα να μπουν στην πρωτεύουσα, χωρίς μάλιστα να αποκλείουν το ενδεχόμενο να φτάνουν ακόμα και τα 100 τρακτέρ.

Συνοδεία περιπολικών

Τα οχήματα που θα έρθουν στην Αθήνα θα συνοδεύονται από περιπολικά, ενώ ανά 30 τρακτέρ θα υπάρχει και ένα αυτοκίνητο για να αντιμετωπίζει τυχόν βλάβες και άλλα προβλήματα. Πρόθεση του υπουργείου είναι να παραμείνει ανοιχτή μια λωρίδα κυκλοφορίας στην Λεωφόρο Αμαλίας για να μην υπάρξει πρόβλημα στις μετακινήσεις πολιτών και τουριστών. Παράλληλα η τροχαία θα κληθεί να διαχειριστεί και περίπου 60 λεωφορεία που θα μεταφέρουν αγρότες από όλη την χώρα. Κάποιοι από τους αγρότες εξέφρασαν την πρόθεση τους να φτάσουν στην Αθήνα το βράδυ της Δευτέρας, με το υπουργείο προστασίας του πολίτη να ξεκαθαρίζει πως σε κάθε περίπτωση το πρωί της Τετάρτης θα πρέπει όλοι να έχουν επιστρέψει στις περιοχές που ζουν και εργάζονται. Παράλληλα οι αστυνομικές αρχές θα έχουν πλήρη στοιχεία των οδηγών και των κατόχων των τρακτέρ που θα φτάσουν στην Αθήνα. Οι αγρότες θα έρθουν από Δευτέρα βράδυ και θα παραμείνουν έως Τρίτη βράδυ.

Νέα σύσκεψη για τις λεπτομέρειες θα γίνει το σήμερα βράδυ και θα επαναληφθεί και αύριο (19/2) το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου