“Αγάπη και ευαισθητοποίηση, ΤΟ ΔΩΡΟ μας κατά του παιδικού καρκίνου”

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Εκδήλωση από τον Σύλλογο Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Ξάνθης “παραΜΕΝΟΝΤΑΣ ΖΩΗροί”, την Παρασκευή 16/2, για την παγκόσμια ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου.

Η 15η Φεβρουαρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου της Παιδικής και Εφηβικής Ηλικίας.

Ο Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Ξάνθης “ΠαραΜΕΝΟΝΤΑΣ ΖΩΗροί” στο πλαίσιο της φετινής κινητοποίησης και ενημέρωσης, παρουσιάζει μια ξεχωριστή εκδήλωση με θέμα “Αγάπη και ευαισθητοποίηση, ΤΟ ΔΩΡΟ μας κατά του παιδικού καρκίνου”, την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024 και ώρα 18.00μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του Z PALACE.

Σκοπός, πέρα από την επιστημονική ενημέρωση, είναι να σταλεί μήνυμα ελπίδας και αισιοδοξίας και να προβληθεί η σημασία της σωστής διαχείρισης και προσέγγισης των παιδιών, που βιώνουν τη δοκιμασία του καρκίνου, τόσο από τους γονείς, όσο και από το ευρύτερο περιβάλλον, συγγενείς, φίλους και εκπαιδευτικούς, Επιπλέον θα παρουσιαστεί και θα διανεμηθεί ένα όμορφο παραμύθι, που έγραψε η Μαρίζα Κελεσίδου και εικονογράφησε η Μάρθα Αποστολίδου, με θέμα τον παιδικό καρκίνο. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο ανάγνωσμα, που μεταφέρει όσο γίνεται πιο γλυκά και θετικά αυτό που αντιμετωπίζουν τα παιδιά με νεοπλασία, από τις επώδυνες στιγμές μέχρι και την ίαση τους, την πιο σπουδαία νίκη στη ζωή τους.

Η εκδήλωση θα κλείσει χαρούμενα με την παιδική χορωδία της Μουσικής σχολής “Εν ρυθμώ”.

Βασικοί ομιλητές:

-Δρ. Ευγενία Παπακωνσταντίνου, Διευθύντρια του Παιδοογκολογικού Τμήματος του Ιπποκρατείου Γ.Ν. Θεσσαλονίκης

-Δρ. Bάιος Νταφούλης, Παιδοψυχίατρος, Διευθυντής της Παιδοψυ-χιατρικής Κλινικής του Ιπποκράτειου Γ.Ν. Θεσσαλονίκης

-Μαρίζα Κελεσίδου, Συγγραφέας

Σας περιμένουμε για να ενώσουμε όλοι μαζί την αγάπη μας και να στείλουμε ελπιδοφόρο μήνυμα για τους μικρούς μας ήρωες με την πιο φωτεινή και δυνατή καρδιά. Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου