Η Συνεταιριστική Ασφαλιστική άλλαξε όνομα κι έγινε «Syndea» Αλέξανδρος Κοντός:

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


«Η μετεξέλιξη της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής συμπίπτει με μια εποχή ανάπτυξης της παραγωγής της»

Η “αποκάλυψη” του νέου ονόματος έγινε παρουσία του πρώην Πρωθυπουργού, κ. Κώστα Καραμανλή, Προέδρου Δ.Σ. ΣΕΚΕ

Σε εκδήλωση της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής μίλησε ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΣΕΚΕ Κώστας Καραμανλής. «Ως πρόεδρος του Ομίλου της ΣΕΚΕ, του μεγαλύτερου εκ των Ελλήνων μετόχων της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής, σας καλωσορίζω στη σημερινή εκδήλωση. Σας ευχαριστώ που μοιράζεστε μαζί μας μια σημαντική – ιστορική θα έλεγα – στιγμή για την εταιρία. Ένα μεγάλο βήμα της προς το μέλλον, που σηματοδοτεί τον εκσυγχρονισμό της. Βήμα τολμηρό, που πιστοποιεί την ευελιξία με την οποία κινείται στο νέο, έντονα ανταγωνιστικό ασφαλιστικό, αλλά και ευρύτερο οικονομικό, περιβάλλον. Κι όλα αυτά χωρίς καμιά έκπτωση στις αρχές και τις αξίες με τις οποίες πορεύεται από το 1947» ανέφερε ο κ. Καραμανλής.


Παράλληλα, επισήμανε πως για τις λεπτομέρειες αυτής της σημαντικής αλλαγής, «στην οποία με όραμα και αποφασιστικότητα προχωρά η Συνεταιριστική Ασφαλιστική, θα σας μιλήσουν στη συνέχεια ο πρόεδρος της εταιρίας κ. Αλέκος Κοντός και ο γενικός γραμματέας της, κ. Ζορμπάς».

Ο πρώην πρωθυπουργός εστίασε σε δύο σημεία. Πρώτον, στην ταυτότητα και τα διαπιστευτήρια της Συνεταιριστικής. «Μιλάμε για μια επιχείρηση ελληνική, μικρή σε μέγεθος, αλλά υγιή και φιλόδοξη. Μια επιχείρηση δυναμικά αναπτυσσόμενη, με εξαιρετικές προοπτικές, που πληροί όλες τις προϋποθέσεις να ανταγωνιστεί με επιτυχία τις ιδιωτικές εταιρίες του ασφαλιστικού κλάδου. Ενεργή σε κάθε πεδίο ασφάλισης. Παρούσα σε κάθε γωνιά της Ελλάδας ως διαχειριστής κινδύνων, ως πάροχος ασφαλιστικής κάλυψης, ως επενδυτής. Με την επανατοποθέτησή της στο συνεχώς μεταβαλλόμενο ασφαλιστικό περιβάλλον, η Συνεταιριστική μπορεί να συμβάλλει ουσιαστικά στην εθνική προσπάθεια για δυναμική, βιώσιμη ανάπτυξη και ευημερία. Την ίδια στιγμή αναδεικνύει όλα όσα προσφέρει μια ασφαλιστική εταιρία με ανθρώπινο πρόσωπο, λειτουργώντας ως υπόδειγμα επιχειρηματικού μοντέλου. Που τιμά και αξιοποιεί τις αρχές και τις αξίες του συνεργατισμού, ασκώντας σύγχρονη και συνετή διαχείριση. Που αντιμετωπίζει με αυτοπεποίθηση τις νέες ανάγκες που προκύπτουν στην αγορά. Που προχωρεί με ευελιξία στις αλλαγές που αυτές απαιτούν» υπογράμμισε.

Η δεύτερη επισήμανσή του αφορούσε στην ιδιαίτερη σχέση που η εταιρεία διατηρεί από την ίδρυσή της με τον παραγωγικό ιστό της χώρας, τον πρωτογενή τομέα και την ελληνική περιφέρεια.

«Ως επιχείρηση της κοινωνικής οικονομίας, με σημαντικές και επιτυχημένες, ελληνικές και διεθνείς, συνεταιριστικές επιχειρήσεις να απαρτίζουν τη μετοχική της σύνθεση, η Συνεταιριστική ήταν και είναι αρωγός στις συλλογικές δράσεις των παραγωγών σε όλη την Ελλάδα, στηρίζοντάς τους γρήγορα, δίκαια και αποτελεσματικά στις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουν» τόνισε.

Ο πρώην πρωθυπουργός συμπλήρωσε πως ζούμε σε περιβάλλον έντονης διεθνούς αστάθειας. «Η αλληλουχία κρίσεων με παγκόσμιο αντίκτυπο έχει διαμορφώσει σκηνικό αβεβαιότητας και ανασφάλειας στην κοινωνία. Σταχυολογώ: Παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση. Πανδημία. Πόλεμος στην Ουκρανία. Ενεργειακή κρίση. Πληθωρισμός και ακρίβεια. Σύγκρουση στη Μέση Ανατολή» είπε συγκεκριμένα. Και πρόσθεσε: «Την ίδια στιγμή εξελίσσεται η “μητέρα των κρίσεων”, η κλιματική κρίση. Οι τρομακτικές συνέπειές της πλήττουν ολόκληρο τον πλανήτη. Ακραία καιρικά φαινόμενα και φυσικές καταστροφές, λειψυδρία, ερημοποίηση. Τις βιώσαμε κι εμείς με τρόπο δραματικό πρόσφατα, με τις πλημμύρες στη Θεσσαλία, τις καταστροφικές πυρκαγιές στην Εύβοια, τον Έβρο, την Αττική».

Ο Κώστας Καραμανλής ανέφερε πως δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η νέα αυτή πραγματικότητα δοκιμάζει και πιέζει τις αντοχές νοικοκυριών, παραγωγών και επιχειρήσεων. «Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, ο ασφαλιστικός πυλώνας καλείται να παίξει τον ρόλο του εγγυητή της σταθερότητας, ώστε να εμπεδωθεί κλίμα αισιοδοξίας και προοπτικής. Και αυτό βεβαίως αφορά πρωτίστως τον πρωτογενή τομέα. Το τονίζω σε κάθε ευκαιρία που μου δίνεται: στην Περιφέρεια χτυπά η καρδιά της Ελλάδας. Η στήριξή της είναι εθνική υπόθεση. Ο αγροτικός κόσμος πρέπει να παραμείνει, να εργαστεί και να επενδύσει στη γη του. Και για να επιτευχθεί αυτό χρειάζεται να διασφαλισθεί ένα βιώσιμο μέλλον» τόνισε.

Και, κλείνοντας την ομιλία του, επισήμανε: «Είμαι βέβαιος ότι η τόλμη και η διορατικότητα με την οποία η Συνεταιριστική Ασφαλιστική αντιμετωπίζει τις σύγχρονες προκλήσεις θα δικαιωθούν σύντομα. Και θα επιβεβαιώσουν ότι νικητές δεν μπορεί να είναι εκείνοι που παραμένουν στάσιμοι και παθητικοί. Είναι αυτοί που με σεβασμό στην ιστορία τους τολμούν να γυρίσουν σελίδα και να μπουν δυναμικά στη νέα εποχή».

Αλέξανδρος Κοντός, Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής

Ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής, κ. Αλέξανδρος Κοντός, τόνισε ότι η αλλαγή στο όνομα της Εταιρείας έγινε με σεβασμό στην ιστορία της και αποτελεί γέφυρα που τη συνδέει με τις υψηλές αξίες του συνεργατισμού. Μάλιστα, όπως ανέφερε, η μετεξέλιξη της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής συμπίπτει με μια εποχή ανάπτυξης της παραγωγής της.

Μετά από ενδελεχή ανάλυση των συνθηκών της αγοράς και κατόπιν ειλικρινούς και τολμηρής συζήτησης σε επίπεδο διοίκησης «για το πώς οραματιζόμαστε το μέλλον της Εταιρείας» ελήφθη η απόφαση για το rebranding, σύμφωνα με τον κ. Κοντό, γεγονός που σηματοδοτεί πολιτική εξωστρέφειας για την εταιρεία, για μια δυναμική πορεία που θα στηρίξει ακόμα περισσότερο τους ασφαλισμένους της.

Ο κ. Κοντός υπογράμμισε ακόμα, στον χαιρετισμό του, ότι το σύνολο της κοινωνικής οικονομίας της χώρας εκπροσωπείται στη Συνεταιριστική Ασφαλιστική. «Οι συνεταιριστικές αγροτικές οργανώσεις της χώρας είναι κοντά μας», είπε χαρακτηριστικά, μην παραλείποντας να σημειώσει ότι οι αγρότες πλήττονται περισσότερο από όλες τις άλλες κοινωνικές τάξεις από την κλιματική κρίση.

Δεν παρέλειψε, επίσης, να αναφερθεί ονομαστικά στους σπουδαίους ανθρώπους Μπαλτατζή, Πεταλωτή και Ιωαννίδη που χρημάτισαν στο παρελθόν Πρόεδροι της Συνεταιριστικής Ασφαλιστικής, «αυτής της φερέγγυας και ανθρώπινης Εταιρείας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου