«ΟΧΙ» από τους φοιτητές της Ξάνθης για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Περισσότεροι από 100 φοιτητικοί σύλλογοι από όλη τη χώρα ετοιμάζονται να πουν ένα μεγάλο «όχι» στο νομοσχέδιο για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια που, όπως τονίζουν, έρχεται για να υποβαθμίσει και άλλο τη δημόσια εκπαίδευση αλλά και την αξία των πτυχίων τους.

Ανάμεσα στους φοιτητές που συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις και οι φοιτητές της Ξάνθης, που δίνουν ραντεβού στις 11 Ιανουαρίου στην κεντρική πλατεία της πόλης στις 12:00 το μεσημέρι.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στο κείμενο που μέχρι στιγμής συνυπογράφουν 115 φοιτητικοί σύλλογοι από όλη τη χώρα για τα Ιδιωτικά Πανεπιστήμια:

«Η πρόσβαση στην πανεπιστημιακή μόρφωση κρίνεται ακόμα περισσότερο από το “πορτοφόλι” κάθε οικογένειας. Κάποιοι λίγοι θα αγοράζουν πτυχία ισάξια με τα δικά μας, ενώ εμείς αντιμετωπίσαμε το άγχος των πανελλαδικών εξετάσεων, την ελάχιστη βάση εισαγωγής και πολλά ακόμα εμπόδια για να καταφέρουμε να σπουδάσουμε. […] Οι μόνοι κερδισμένοι είναι οι κολεγιάρχες από την πώληση πτυχίων, το κράτος από την περικοπή δαπανών για την Παιδεία και όσοι θέλουν απαξιωμένα πτυχία για φθηνότερο επιστημονικό δυναμικό. Η κυβέρνηση παραβιάζει ακόμα και το άρθρο 16 του Συντάγματος»

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου