Δήμος Νέστου: Έντονες διαμαρτυρίες για το φωτοβολταϊκό πάρκο στη Λεκάνη

Δεν υπάρχουν σχόλια

 


Έντονες είναι οι διαμαρτυρίες που διατυπώνουν κτηνοτρόφοι και πολίτες της ΔΕ Ορεινού του Δήμου Νέστου για το μεγάλο έργο φωτοβολταϊκού πάρκου που χωρίς να γνωρίζει κάποιος το παραμικρό, φέρεται να έλαβε όλες τις προβλεπόμενες άδειες κι ετοιμάζεται να μπει σε φάση υλοποίησης.

Η επένδυση είναι πολύ μεγάλη, ξεκινά σε έκταση του δημοσίου που μισθώθηκε από τον επενδυτή. Σε απόσταση 30 μέτρων όπως λέγεται από τα τελευταία σπίτια της Λεκάνης.

Θετικά γνωμοδότησε επιτροπή της Περιφέρειας ΑΜΘ, σε συνεδρίαση τον περασμένο Δεκέμβρη. Λέγεται ότι ακόμη και σημερινοί διοικούντες, τότε ήταν αντιπολίτευση, ψήφισαν θετικά. Την ίδια ώρα το Δημοτικό Συμβούλιο Νέστου δεν έλαβε γνώση, ο Δήμος Νέστου το ίδιο. Ούτε φυσικά το τοπικό συμβούλιο της περιοχής.

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του έργου αναφέρουν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι το φωτοβολταϊκό πάρκο θα γίνει σε συνολική έκταση 1.460 στρεμμάτων. Θα χρησιμοποιηθούν 141.600 πάνελ για να παράγεται ρεύμα 75 μεγαβάτ. Η εταιρία που έλαβε τις άδειες και τις θετικές γνωμοδοτήσεις φέρεται να έχει έδρα την Αθήνα.

Αντιδράσεις από κτηνοτρόφους και αγρότες

Οι διαμαρτυρίες των κατοίκων αφορούν τη μη ενημέρωση τους και των κτηνοτρόφων για το ότι χάνονται μεγάλες εκτάσεις, απαραίτητες για τη βόσκηση των ζώων τους. «Θα φύγουν κι αυτοί που έμειναν» είναι η φράση που ακούς συχνά για τους θιγόμενους κτηνοτρόφους.

Οι αγρότες της ΑΜΘ που συναντήθηκαν την Κυριακή (14/1) στη Χρυσούπολη διαμαρτύρονται επειδή αδειοδοτήθηκε, με τη σύμφωνη γνώμη και επιτροπής της Περιφέρειας ΑΜΘ, μεγάλο φωτοβολταϊκό πάρκο δίπλα στα σπίτια της Λεκάνης.

Εις βάρος έκτασης, απαραίτητης για τους κτηνοτρόφους της περιοχής. «Εμάς δεν μας ρώτησε κανείς», είπε ο κ.Αργυράκης πρόεδρος των αγροτών Νέστου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Δημοσίευση σχολίου